Frans Maassen kijkt uit naar slotdag met Roglič: “We zijn er bijna”
foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto
vrijdag 6 april 2018 om 19:07

Frans Maassen kijkt uit naar slotdag met Roglič: “We zijn er bijna”

Met een riante voorsprong op zak gaat Primož Roglič de slotdag van de Ronde van het Baskenland in. De Sloveense kopman van LottoNL-Jumbo heeft bijna twee minuten voorsprong op zijn dichtste belager, Mikel Landa. “Ze gaan ons zeker onder vuur nemen. Maar als het team net zo super werkt als vandaag, heb ik er alle vertrouwen in”, zegt ploegleider Frans Maassen op de ploegsite.

Vandaag behoorde Roglič tot de sterkste renners van de favorieten bergop, samen met Landa en Ion Izagirre. Samen met de twee Spanjaarden pakte hij bijna anderhalve minuut op de andere concurrenten, terwijl Julian Alaphilippe nog meer tijd verloor. “Als hij maar geen tijd verloor op de concurrentie, had hij 120e mogen worden”, vertelt Maassen, “maar nu zat hij in de situatie dat ritwinst ook tot de mogelijkheden behoorde. Een scenario dat we van te voren niet hadden bedacht. Beter dan gehoopt dus.”

Morgen volgt nog een bergetappe met maar liefst acht cols en finish bovenop de klim van Arrate. De ploegleider van dienst heeft alle vertrouwen in zijn kopman: “Primož heeft goede benen en over de rest van het team waren we vandaag ook zeer te spreken. We zijn er bijna.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
6 april 2018 23:31
Een eventuele zege van Roglic zou een mooie opsteker zijn voor TLJ. Dit is er zeker een die telt.
7 april 2018 00:47
Ik hoop dat het lukt. Er kan nog van alles misgaan maar dit is al een enorme stap.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.