Froome: “Ben niet bang voor een coup zondag”
zaterdag 2 september 2017 om 10:17

Froome: “Ben niet bang voor een coup zondag”

Chris Froome staat na twee weken Vuelta autoritair aan de leiding. De Brit – op jacht naar zijn vijfde eindzege in een grote ronde – zal in de komende twee etappes echter wel op zijn hoede moeten zijn voor een eventuele machtsgreep van een van zijn concurrenten.

“Ik ben niet bang voor een dergelijk scenario”, stelt Froome echter vol vertrouwen na afloop van de dertiende etappe tegenover Cyclingnews. De klimmer verwacht geen herhaling van vorig jaar, toen Alberto Contador en Nairo Quintana erin slaagden de Brit te verrassen met een putsch onderweg naar Formigal. Aan de finish bleek de schade toen groot: een verlies van ruim twee minuten, en daarmee een flinke deuk in de titelaspiraties van de kopman van Sky.

Dit jaar is echter alles anders, aldus Froome. “Vergeleken bij vorig jaar kan ik rekenen op een sterkere ploeg. Daarnaast hebben we de leiderstrui al in ons bezit. De situatie is kortom compleet anders. Ik ben daarom ook niet bang voor een herhaling van vorig jaar. Toch moeten we renners als Contador in de gaten houden. Ze zullen het namelijk ongetwijfeld proberen.”

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
2 september 2017 10:26
Ik heb in ieder geval voor het eerst sinds de Giro weer eens zin om in één weekend twee keer een middagje wielrennen te kijken. Goed geplande etappes, nog voldoende spanning én een Nederlander die het geweldig doet. Kom maar op!

En dat alles terwijl ik de Vuelta normaal echt by far het minste vind van alle drie de grote rondes.. Zegt veel over de gruwelijke saaiheid van de Tour dit jaar.
2 september 2017 10:27
Natuurlijk geen probleem voor Froome. Met zo'n ploeg kan je ook bijna niet verliezen. Alleen pech kan hem van de winst afhouden.
Maar ook dan zal het wel meevallen. Kijk maar naar donderdag hoe gemakkelijk hij de schade weet te beperken na twee keer te zijn gevallen
2 september 2017 10:31
@Lindalid. Je zegt één Nederlander die het goed doet. We hebben 4 Nederlanders bij de eerste 15. Hoe is dat? Welk land kan dat zeggen? Terwijl Poels en Ooms ook nog een knechtenrol hebben.
En dan zit Dumoulin nog thuis.
2 september 2017 10:44
Ooms?
2 september 2017 10:47
Dit weekend zal hij de schade nog kunnen beperken, maar ik denk dat in de derde week team Sky ook wel erg vermoeid zal zijn en een ploeg als Astana of Trek nog wel eens voor een gedurfd plannetje wil gaan.
2 september 2017 10:47
@ Jan

Ja dat is op zich een luxe, maar Poels interesseert me niet, die moet eerst maar eens kappen zichzelf te overschatten. Die heeft bovendien nog vrijwel niets toegevoegd aan de koers, zeker niet zoals zijn betere ploeggenoten Nieve en Moscon hun kopman al wel geholpen hebben. Oomen en Kruijswijk zijn wel interessant natuurlijk, al rijdt Kruijswijk tot nu toe eigenlijk te slecht (maar gaan we hem hopelijk nu wel zien), en helpt de hele Oomen hysterie van sommigen mij niet in mijn enthousiasme rond Sam. Dan focus ik mijn "positieve energie" liever op iemand die eerst door menig onbenul met de grond gelijk werd gemaakt maar nu met Froome en Nibali omhoog rijdt.
2 september 2017 10:48
Sam Ooms?
2 september 2017 10:48
Waarschijnlijk rijdt hij vandaag iedereen weer op een half minuutje en zijn zn concurrenten morgen nog banger om aan te vallen.
2 september 2017 10:54
Wel lullig dat hij zegt dat hij dat hij vergeleken bij vorig jaar kan rekenen op een sterke ploeg. Was het vorig jaar dan bagger?

Off-topic: Iedereeem heeft het sltijd over dat extreem hoge budget van SKY ten opzichte van de andere ploegen. Ik las ergens dat Sky 35 miljoen per jaar te besteden heeft. Katusha 32 miljoen, BMC 28 miljoen

Zo'n groot verschil is dat toch helemaal niet. in mijn ogen mogen die andere ploegen dan weleens in de spiegel kijken en zich afvragen wat ze verkeerd doen.
2 september 2017 10:57
@bazz nou zeker katusha, waar de dak geven die dat grld allemaal aan uit haha
2 september 2017 11:04
Budget van katusha is pas sinds kort zo hoog volgens mij. En BMC is gewoon een sterke ploeg met Rohan Dennis, van Avermaet en Richie Porte als speerpunten
2 september 2017 11:14
@Bazzz

Laatst ergens?
2 september 2017 11:16
Linda is ook weer op drift, niks hysterie, positieve energie, net wat je zegt heeft Sam nodig en Wilco werd niet met de grond gelijk gemaakt, hoe kom je erbij of vind je 10% de maatstaf?
Wat Poels betreft misschien is ie redelijk gedesillusioneerd begonnen aan de Vuelta en het zat om ja knikkertje te spelen.
2 september 2017 11:20
@bazzz. En daarbij komt dat er een groot deel van het budget naar de vaste kosten gaan die elke ploeg heeft. Die extra miljoenen erbovenop is dan weer bijna puur voor de betaalde salarissen. Tikt toch aardig aan hoor
2 september 2017 11:22
@random: BMC is een sterke ploeg, maar niet echt in de breedte. De kopmannen zijn wereldklasse, maar verder zijn het degelijke tot goede renners. Dat is het verschil met Sky, waar menig knecht ook zelf kopman kan zijn. Als je als meesterknechten Nieve, Landa, Thomas, Poels, Henao en Kwiatkowski hebt, dan is er weinig aan te doen. Nu gaan Landa, Nieve, Boswell, Viviani en Kennaugh weg, maar komen De La Cruz, Bernal, Sivakov, Halvorsson, Lawless en Castroviejo erbij.

Ik ben echt benieuwd naar de grote rondes volgend jaar. Gaat 8 ipv 9 renners echt een verschil maken? In het geval van Sky is het wel een sterke man voor op het vlakke dat je dan minder hebt en je klimknechten zouden dan sneller aan de bak moeten. In theorie. We zullen het zien.
2 september 2017 11:24
@schipperaar: het zat om 'ja knikkertje' te spelen, maar vorig jaar wel een nieuwe 3 jarig contract ondertekenen. Wout zal nog 2 jaar hierna dan moeten 'ja knikken', want hij laat tot nu toe niks zien in de Vuelta. Tweede man, my ass. Die gaat de komende twee jaar gewoon weer het treintje in. Echt, Poels zal later spijt krijgen dat hij zijn sterkste jaren heeft gespendeerd als knecht.
2 september 2017 11:29
@vluggejapie
Werd in een topic een link geplaatst (weet zo niet meer welk topic)

Maar vaste kosten zo hoog. Een Orica had bijvoorbeeld 13,5 miljoen. Met al die toppers in dienst, zouden die kosten niet extreem hoog kunnen zijn. Denk dat enkele renners daar toch ook wel bijna een miljoen per jaar pakken.
2 september 2017 11:29
Kelderman heeft de afgelopen jaren weinig positieve energie gekregen op dit forum. Nu hij presteert is dat heel anders.
Het zou netjes zijn om kritiek op wielrenners niet te ver te laten doordrijven.
2 september 2017 11:32
@ schippie

Als ik het over "menig onbenul" heb, hoeft dat niet perse een meerderheid te zijn. Wie zich aangesproken voelt, voelt zich aangesproken.

En jij bent inderdaad de voordrijver als het gaat om de hysterie rond Oomen. Als jij niet steeds zulke belachelijke dingen zou posten, zou het al makkelijker zijn om puur voor die jongen te supporteren.
2 september 2017 11:32
@vevie
Het blijft gissen wat hem vorig jaar is beloofd natuurlijk maar vond hem vorig jaar veel sterker rijden, misschien in de hoop zich in de kijker te rijden voor dit seizoen. Wout is de nuchtere zelve en lijdt zeker niet aan zelfoverschatting.
2 september 2017 11:36
De kritiek op Poels lijkt me toch wat te rammelen. Hij heeft nog nooit een grote ronde voor een klassement gereden; nu proberen hij en SKY dat enigzins te doen, in combinatie met het helpen van de kopman, en dan is het wéér niet goed. Hij staat toch gewoon 14e of niet? Zo de knetter zeg.

Zul je zien, krijgt ie vandaag 5 minuten aan z'n broek.
2 september 2017 11:40
Poels is wel degelijk een overschatte renner. Op dit forum en in de media lijkt het namelijk net alsof Poels zelf een grote ronde kan winnen. Dat is natuurlijk onzin.
2 september 2017 11:43
Ploeg van Sky is ijzersterk maar niet de Tour ploeg.
Zo had Froome bij zijn valpartij nog maar 2 renners!
Dus dat wordt zeker zwaar 2 dergelijke etappes achter elkaar voor de ploeg.
Maar hij weet in ieder geval waar het gevaar vandaan zal komen. Forza CONTADOR!
2 september 2017 11:45
@linda
In Dumoulin zag ik ook meer dan alleen een tijdrijder en werd vooral door jou met de grond gelijk gemaakt, nu ik in Oomen meer kwaliteiten zie doe je exact weer hetzelfde, vanwaar dat hardleerse?
2 september 2017 11:52
Frappant hoe meningen van individuen weg worden gezet als de mening van "dit forum" en "de media". Er zijn wel degelijk andere meningen omtrent Poels te vinden op "dit forum" en in "de media".

Om te reageren moet je ingelogd zijn.