Froome: “Ben niet bang voor een coup zondag”
zaterdag 2 september 2017 om 10:17

Froome: “Ben niet bang voor een coup zondag”

Chris Froome staat na twee weken Vuelta autoritair aan de leiding. De Brit – op jacht naar zijn vijfde eindzege in een grote ronde – zal in de komende twee etappes echter wel op zijn hoede moeten zijn voor een eventuele machtsgreep van een van zijn concurrenten.

“Ik ben niet bang voor een dergelijk scenario”, stelt Froome echter vol vertrouwen na afloop van de dertiende etappe tegenover Cyclingnews. De klimmer verwacht geen herhaling van vorig jaar, toen Alberto Contador en Nairo Quintana erin slaagden de Brit te verrassen met een putsch onderweg naar Formigal. Aan de finish bleek de schade toen groot: een verlies van ruim twee minuten, en daarmee een flinke deuk in de titelaspiraties van de kopman van Sky.

Dit jaar is echter alles anders, aldus Froome. “Vergeleken bij vorig jaar kan ik rekenen op een sterkere ploeg. Daarnaast hebben we de leiderstrui al in ons bezit. De situatie is kortom compleet anders. Ik ben daarom ook niet bang voor een herhaling van vorig jaar. Toch moeten we renners als Contador in de gaten houden. Ze zullen het namelijk ongetwijfeld proberen.”

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
3 september 2017 09:09
Edit redactie: Niet op de man reageren
3 september 2017 09:38
Redactie, wat is dit nou voor onzin.

Op de man spelen? Ik leg haarfijn uit dat de kak die uit Sooike zijn toetsenbord komt gewoon pure (bewuste) leugens zijn. Vervolgens halen jullie dat weg, maar blijft de stemmingmakende onnozelheid van Sooike staan. Grijp daar nou eens in, dat heeft namelijk niks meer met meningen te maken. Iemand die expres constant foutieve statements maakt uit haat voor een bepaalde renner, lijkt me duidelijk, hoor je gewoon op te laten souten. Wat is dat toch voor een onzin, dat dat tegenwoordig maar normaal gevonden wordt, maar een emotionele reactie daarop niet kan. Lekker scheef.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.