Froome distantieert zich van controverse rond Sky
Foto: Sirotti
zaterdag 7 januari 2017 om 09:46

Froome distantieert zich van controverse rond Sky

Chris Froome hield vrijdag een persconferentie in Monaco voordat hij naar Australië vertrok voor het begin van zijn wielerseizoen. De drievoudig Tourwinnaar kreeg daarin een hoop vragen op zich afgevuurd over de controverse rond Bradley Wiggins en Sky, maar de kopman van de ploeg distantieerde zich zo veel mogelijk van de situatie.

“Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen”, antwoordde Froome volgens The Guardian, toen hem gevraagd werd of ploegbaas Dave Brailsford nog steeds geloofwaardig is. De 31-jarige Brit heeft Brailsford ook niet zelf aangesproken over zijn gesprek met de parlementscommissie die onderzoek doet naar Sky. “Dit is niet iets waar ik vragen over stel”, aldus Froome. “Ik ben meer gefocust op mijn training. Dave heeft zelf publiekelijk toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt. Als je kijkt naar wat Dave heeft gedaan, de ploeg die hij heeft gevormd, dan denk ik dat we een geweldige groep mannen hebben met de juiste normen en waarden.”

Froome bevestigde vrijdag dat hij ook zelf wel eens Fluimicil heeft gebruikt tijdens zijn periode bij Barloworld. Dit middel zou volgens Brailsford in het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins hebben gezeten. Froome kreeg het product destijds via injectie, toen de no needle policy nog niet bestond.

Ook bevestigde Froome dat hij in 2015 een attest heeft geweigerd tijdens de slotweek van de Tour de France. “Het voelde toen moreel gezien niet goed”, verklaarde Froome. De Brit kreeg in 2013 en 2014 wél toestemming om de verboden steroïde prednisolon te gebruiken tegen verkoudheid.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
7 januari 2017 09:57
edit redactie: thx, aangepast
7 januari 2017 10:33
Froome kan het nooit "goed" zeggen, ook als hij zwijgt wordt het tegen hem gebruikt. Tot op heden heeft Froome enkel de historie en het gezonde verstand tegen zich, zijn eigen feiten (gelekte data) en uitspraken zijn echter in zijn voordeel.
7 januari 2017 10:42
Via injectie??? ik heb jarenlang fluimicil gebruikt en toegediend gekregen. Via tabletten, als drankje, als poeder, bruistablet en in een vernevelaar (wat enorm ruikt naar rotte eieren) maar nog nooit via een injectie. Sorry maar het hele fluimicil verhaal stinkt (net zoals als bij het vernevelen)
7 januari 2017 10:53
prednisolon is een echt paardemiddel. Heb zieke mensen daar op een ongelofelijke manier van zien opknappen. Het lijkt me in sport een behoorlijk zware doping. Remt ontstekingen en wordt gebruikt als andere ontstekingsremmers niet of onvoldoende werken.
7 januari 2017 10:56
2015 voelde moreel wat beter, maar woog dat op tegen het sportieve wankelen in de laatste week? Wat dat betreft vooral benieuwd welke grijze oplossing ze in 2016 hebben gevonden.
7 januari 2017 11:56
@Rahimns Het bestaat blijkbaar weldegelijk in injectievorm, maar enkel te gebruiken bij een overdosis paracetamol. Zie: https://www.drugs.com/pro/acetylcysteine-injection.html
Dus tenzij Froome een hele doos pijn-/koortsremmers geslikt had, vraag ik me toch af waarom hij dit geïnjecteerd zou gekregen hebben.
7 januari 2017 12:55
Prednisolon ?!
Toen ik in het ziekenhuis niet opknapte van een longontsteking weleens gehad....geweldig spul...
Maar toch niet voor een topsporter...je reinste doping ook al is het niet verboden...
7 januari 2017 13:04
@Rahimns: dan valt Fluimicil wel mee bij vernevelen.
Lysomucil als eens gebruikt ? Dát stinkt pas ! Ugh !
7 januari 2017 17:58
prednisolon is inderdaad echt een paardemiddel, zoveel mensen krijgen dat niet en als wielrenner kan je dan niet meer zo'n actief seizoen hebben lijkt mij.
7 januari 2017 18:56
Froome is de meest ongetalenteerde renner die ooit 3 keer de Tour won. Hopelijk komt de waarheid ooit aan het licht.
7 januari 2017 19:57
Nou de haters van Froome zijn ook bekend... Trieste reacties bijvoorbeeld die van Samus..
7 januari 2017 21:42
Froome is een gladjakker en dat is zijn goed recht, totaal steriel en kundig afgemeten gezwam wat er altijd uitkomt > https://www.youtube.com/watch?v=1SCOimBo5tg
7 januari 2017 22:21
Het maakt mij niet uit wie komend jaar de tour wint, zo lang het die anti wielrenner van een froome maar niet is. Dan kijk ik nog liever 7 keer naar armstrong, dat zegt genoeg lijkt me ;)
8 januari 2017 00:31
Daan, ik vind jouw reactie vooral triest. Kom met een goed argument, of laat vooral deze opmerking. Vraagtekens bij Froome zetten is in het kader van de tour geschiedenis niets dan normaal.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.