Froome: “Ik lette meer op Nibali dan op López”
foto: Sirotti
woensdag 30 augustus 2017 om 20:19

Froome: “Ik lette meer op Nibali dan op López”

Chris Froome vergrootte vandaag zijn voorsprong op zijn naaste concurrenten. Johan Esteban Chaves en Nicolas Roche waren op een dikke halve minuut zijn naaste belagers voor de rit van vandaag. Nu is Vincenzo Nibali de dichts geklasseerde, maar hij volgt al op een minuut en negentien seconden. “Ik ben erg blij met vandaag”, zegt Froome op de site van Sky.

De 32-jarige Brit zette in de etappe van woensdag zijn favorietenrol voor de eindoverwinning kracht bij. “Het was een selectieve dag voor het klassement. Om als tweede te eindigen, meer kan ik eigenlijk niet vragen. Alleen een ritzege. Maar toen Miguel Ángel López aanviel, was hij erg sterk. Ik besefte me dat het volgen van Nibali het belangrijkste voor me was en bij de andere favorieten te blijven. López maakte de meeste indruk vandaag met zijn demarrage naar de ritzege, maar aan de andere kant was ik meer geconcerteerd om bij Nibali te blijven. Johan Esteban Chaves was al gelost en Alberto Contador zat aan zijn limiet.”

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2017 20:52
Volgens mij had Lopez vandaag ook gewonnen als Froome hem koste wat kost daarvan wilde weerhouden. Dat is een rare klimmer met een hele gemene, slepende versnelling. Misschien wel iemand die in de toekomst echt de tijdrijders gek kan maken in het hooggebergte.
30 augustus 2017 20:56
Dit is de laatste grote ronde die Froome gaat winnen. Althans dat hoop ik, ik gun hem die 5e Tourzege niet eerlijk gezegd.
30 augustus 2017 21:02
Bizar wat er met die hele Orica ploeg gebeurde in de laatste 10 km. Chaves leek de topuitdager, zeker met Adam Yates ook kort in het klassement en zijn broer als topknecht. Niet dus :-(
Froome mag van mij wel in het rijtje van 5 keer de Tour winnen, maar dat zal dan ook echt de max zijn. Dat hij nu trouwens nog zo goed en 'fris' is komt denk ik ook door zijn matige voorjaar.
30 augustus 2017 21:24
En dat terwijl hij tussendoor regelmatig ook nog telefoongesprekken met zijn ploegleiding voert om te informeren of de aardappels al op het vuur staan.
30 augustus 2017 21:31
De laatste weet ik niet, maar bespeur wel een verval. Hij gaat steeds grilliger rijden. Gaatjes laten vallen, ploeggenoten manen om het rustiger aan te doen. Zou het niet erg vinden. Knap wat hij tot nu toe gedaan heeft en met aanvalslust, maar het wordt wel eens tijd voor een machtsovername.
30 augustus 2017 21:33
@Lutenko, waarom zou je het hem niet gunnen?
30 augustus 2017 21:53
@mark96: omdat mensen nou eenmaal ziek worden van de hegemonie van 1 renner, vooral als dat een renner is waar zij niks mee hebben. That's just the way it. Mensen zijn allemaal voor David. Totdat David zelf Goliath wordt en dan zijn ze weer voor een David. Ik gun het Froome wel, trouwens.
30 augustus 2017 21:54
@mark96

Omdat sky dood saai is. Reed Froome voor een Lotto Soudal werd het hem veel meer gegund. Het is gewoon een hele sympathieke kerel.
30 augustus 2017 21:56
@Mark, lijkt me logischer dat NL'ers het een Dumoulin/Mollema meer gunnen dan dan een Keniaanse Brit.
30 augustus 2017 21:56
@vevie

Ligt meer aan sky denk ik. Froome kan je toch vrij weinig misgunnen? Is gewoon een hele sympathiek ogende gast. Tuurlijk is Contador zijn stijl aantrekkelijker, maar goed, kan Froome niet veel aan doen toch?
30 augustus 2017 22:17
@vevie
Zo werkt het blijkbaar idd bij de mens. En bij mij werkt dat dan weer averechts. Juist als mensen/wf' ers de uitmuntende renner gaan minachten, word ik min of meer fan en heb ik de neiging die renner en zijn ploeg te verdedigen.
Er zal best een bepaalde psychologie achter zitten. Maar daar heb ik niet voor gestudeerd.
30 augustus 2017 22:20
Sky heb ik gewoon niks mee, Nibali en vooral Contador waren en zijn de smaakmakers die meer leven in de brouwerij brengen. Alhoewel Froome vorig jaar in de Tour ook een paar mooie acties had. Echter het geld wint gevoel wat ik bij Sky heb is gewoon niet leuk.
30 augustus 2017 22:39
@Ajvs, het gaat niet om het meer gunnen dan, maar om het misgunnen.

Froome rijdt inderdaad niet het meest spectaculair maar wel optimaal naar zijn kunnen. Hij zou wel gek zijn als hij zijn manier van koersen aan zou passen. Ik gun het dan ook iedereen, hoe ze ook rijden.

Dat het sommige renners niet wordt gegund omdat zij arrogant zijn of vuil rijden snap ik wel.
30 augustus 2017 22:47
Ik was geen fan van Sky en Froome....Tot de mooie aanvallen in de Tour, de openheid in interviews en zijn kwetsbaarheid naar voren kwamen. Ze kunnen niet allemaal als Sagan of Contador rijden.
30 augustus 2017 22:48
Gaan we nou net doen of Froome in tegenstelling tot zijn ploeg zelf wel sympathiek is? Welnee, deze hele reactie van Froome moet ik al half van kotsen. Geeft hij nu López echt de kudos? In het geheel niet, het gaat alleen maar over hemzelf. López kon vooral winnen omdat hij lette op Nibali in de opinie van Froome. Die hij trouwens eventjes compleet kwijt was, maar dat terzijde.

Om nog maar niet te spreken over zijn uitspraken over het WK. Bij Froome is het alleen maar ikke, ikke, ikke. Ziet hij geen kansen om te winnen, dan is hij natuurlijk zeker niet bereid om te knechten en mag iemand anders dat gaan doen, zo 'aardig' is ie wel. Kuch. Heeft Froome de laatste jaren überhaupt ooit wel iets teruggedaan voor een ploeggenoot trouwens?

En laten we vooral al dat schimmige onzingedoe met zijn cijfertjes niet vergeten en vooral zijn weigering om daarvan iets te laten zien van voor zijn magische buitenaardse transformatie van middelmatige renner die wel een beetje leuk kon tijdrijden tot een monsterlijke bergkoning, en daarbij zijn tijdrijden ook nog énorm te verbeteren, die bovendien als we hem moeten geloven als enige mens ter wereld een forse extra inspanning kan leveren zonder dat daarbij zijn hartslag omhoog gaat.
30 augustus 2017 22:52
Froome is gewoon een lelijke renner. Sorry.. maar het ziet er niet uit. Daarentegen wel aanvallend en met een gretigheid die ik zelden gezien heb. Maar die Sky mannetjes die het tempo hoog houden is volgens mij de bron van afkeer tegen de ploeg en dus ook Froome zelf.
30 augustus 2017 23:07
Ik vid Froome rijden als een opgevoerde, mechanische labrat met veel te veel robo-buddy's om zich heen steeds waar de man's persoonlijkheid en uitstraling me doet denken aan een stuk nat papier in het toilet van een vooruitstrevend IT-bedrijf.

Toch gun ik hem die 5e tour ergens wel, het is zeker een totaal onvergelijkbare renner die zijn plek in de geschiedenis vh wielrennen dik en dwars verdiend heeft. Zaken los van elkaar zien is een kunst die ik goed beheers.
30 augustus 2017 23:08
“ Ik besefte me dat …”
Au, au, au!
30 augustus 2017 23:13
@Jacco
Over tien jaar is het waarschijnlijk correct. Net als 'me racefiets'.
30 augustus 2017 23:15
RV
Dat dus.. iets mooier verwoord.
30 augustus 2017 23:45
Ik heb Chris persoonlijk mogen spreken tijdens de Tourstart in Utrecht en hij is heel nederig, benaderbaar en toegankelijk. Gewoon echt een aardige gast. Tuurlijk zijn personen als Sagan mooier voor de wielersport, maar als een groot sportman toch oog blijft houden voor de nietszeggende supporters bij de teambus dan heb (en houd) ik daar diep respect en bewondering voor.
31 augustus 2017 01:05
Brailsford en Sky zijn gewoon in alles kopieën van Bruyneel en US Postal. Hun hegemonie, hun koerstactiek, hun ogenschijnlijke voorkeurspositie bij de UCI-mannetjes, hun agressie richting media, en natuurlijk vergeten we nog het belangrijkste aspect, hoewel dat bij Sky nog niet officieel bewezen is.

Maar nu begint Froome ook nog eens steeds meer op Armstrong te lijken. Komt steeds vaker onsympathiek slash arrogant over in interviews. Rijdt steeds vaker tegen anderen en "regelt" het peloton, zoals de elleboog naar Aru afgelopen tour of het laten wegrijden van angelsaksische makkers als Martin (tour) en Roche (gisteren). Hij steekt vaak op ongepaste wijze nog even iemand voorbij als hij een streep ziet. Hij speelt soms alsof hij een zwak moment kent. En nu ook weer dit interview, we hebben allemaal gezien dat hij uit alle macht achter Lopez aan sprong en zelfs Nibali even loste, nu beweert hij dat hij de zege eigenlijk aan hem schonk omdat hij Nibali moest volgen... Yeah right. Ook lekker respectvol voor de winnaar zo'n statement.

Had 'm jaren hoog zitten maar ben de afgelopen tijd wel teleurgesteld in 'm. Misschien rancuneus sinds die aanrijding afgelopen lente.
31 augustus 2017 01:35
Ik ben beniewd wat jullie gaan zegge als Dumoulin straks de tour wil winnen, want die wil dat namelijk op zen skys doen, superstere helpers nu al wilco en oomen. Volgen in de bergen en enkel op zeker allerlaatse kmtje aanval plaatsen en voor de rest teren op de tijdrit, 1 overheersende ploeg is al vreselijk als het Sunweb waar iedereen zo geil van wordt dit gaat kopieren ja dan kunnen we de Grote rondes wel schrappen...
31 augustus 2017 07:05
Het belangrijkste is een mooie open en eerlijke strijd. Met SKY is dat niet mogelijk omdat ze te overheersend zijn. Daarom is er volgens mij een lichte afkeer bij verschillende WF-ers.
31 augustus 2017 07:57
Ik zeg het nu al : Sunweb's treintje met ten Dam , Oomen , Kelderman en Dumoulin dat tegen Froome & the SKYBots gaat rijden wordt vooral leuk voor de betere patriot. Wanneer Poels dan weer in orde is zal dat het dartbord worden op een zelfs hier nog ongeziene wijze. Ik hoop vooral dat het ze dermate veel moeite gaat kosten allemaal dat ze geen van tweeen naar de vuelta gaan. Maw > Samlambeej + 1.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.