Froome: “Ik lette meer op Nibali dan op López”
foto: Sirotti
woensdag 30 augustus 2017 om 20:19

Froome: “Ik lette meer op Nibali dan op López”

Chris Froome vergrootte vandaag zijn voorsprong op zijn naaste concurrenten. Johan Esteban Chaves en Nicolas Roche waren op een dikke halve minuut zijn naaste belagers voor de rit van vandaag. Nu is Vincenzo Nibali de dichts geklasseerde, maar hij volgt al op een minuut en negentien seconden. “Ik ben erg blij met vandaag”, zegt Froome op de site van Sky.

De 32-jarige Brit zette in de etappe van woensdag zijn favorietenrol voor de eindoverwinning kracht bij. “Het was een selectieve dag voor het klassement. Om als tweede te eindigen, meer kan ik eigenlijk niet vragen. Alleen een ritzege. Maar toen Miguel Ángel López aanviel, was hij erg sterk. Ik besefte me dat het volgen van Nibali het belangrijkste voor me was en bij de andere favorieten te blijven. López maakte de meeste indruk vandaag met zijn demarrage naar de ritzege, maar aan de andere kant was ik meer geconcerteerd om bij Nibali te blijven. Johan Esteban Chaves was al gelost en Alberto Contador zat aan zijn limiet.”

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2017 08:23
Wat een gemekker om niets. Froome is gewoon de beste ronderenner op dit moment met een goed georganiseerde en geequipeerde ploeg om hem heen. Bovendien is het een aangename en bescheiden persoon behalve in zijn sport waar hij een bijkans maniakale winnaarsmentaliteit ten toon spreidt. Die vijfde Tour zege mag er van mij wel komen maar dan graag met een uitdagender parkoers dan dit jaar. Tom Vandemolen zie ik dan helaas op de tweede plek stranden maar zo is op dit moment de pikorde.
31 augustus 2017 08:30
@ vevie,

interessante theorie. Maar waarom zijn de meeste voetbalfans dan toch voor Ajax? Of Barcelona? Of ben je bij voor een club voor het leven en voor een renner niet?
31 augustus 2017 09:15
Er zijn nog altijd meer mensen niet voor Ajax dan wel.
31 augustus 2017 09:48
Lekker belangrijk, sympathiek of niet, zolang hij maar blijft winnen.
Respect.
31 augustus 2017 10:28
Sky rennners kijken alleen op hun metertje dat maakt het hartstikke saai. Is gwn de waarheid. Misschien die dingen is afschaffen op een km teller na en hartslag meter mag niks.
Heel het peloton rijdt op gevoel en kracht alleen bij sky niet lijkt het of is dat het geval.
Natuurlijk je hoeft niet allemaal a la contador te rijden. Maar Nibali en Aru al proberen af en toe er echt koers van te maken.
31 augustus 2017 10:39
Zo froome in een ander team nog dezelfde froome zijn? Ik denk van niet.
Trouwens dat hij maar stopt met zeveren , hij kon lopez niet volgen en hij heeft nog geprobeerd nibali te lossen zoals hij altijd doet als er iemand durft aan te vallen. Nog een geluk dat poels er niet was want die zou op de meest arrogante manier duidelijk gemaakt hebben dat froome niet mag worden aangevallen.
31 augustus 2017 10:43
Ik kan me absoluut niet voorstellen dat een doorsneekijker enthousiast wordt als hij/zij elke dag de Skytrein kilometerslang op kop ziet rijden. Het moet, lijkt me, toch veel kijkers kosten. Als Sky alsmaar sterker/dominanter wordt, wordt de belangstelling kleiner, en de zin om te sponsoren ook. Contador is er volgend jaar niet meer bij, dat is ook een aderlating. Een Sunweb trein ernaast lijkt inderdaad niet veelbelovend, maar het belooft wel een gelijkwaardiger strijd.
31 augustus 2017 10:55
Gisteren toch een prachtige koers gezien met een haai en een dolfijn op kop in de finale klim. Wat zeuren jullie allemaal op Froome en Sky, het is logisch dat die controleren, ze staan aan de leiding. Ik vind dat Froome het hartstikke leuk doet deze Vuelta. De Tour is misschien een ander verhaal.
31 augustus 2017 13:46
@girard
Zo hard reed de sky train niet gister, zou het ook niet aan andere ploegen zijn die vinden dat sky als leider moet controleren?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.