Froome: “Lappartient zou me persoonlijk aan moeten spreken”
foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto
donderdag 8 maart 2018 om 19:27

Froome: “Lappartient zou me persoonlijk aan moeten spreken”

Chris Froome heeft tegenover Cyclingnews gereageerd op de uitspraken van UCI-baas David Lappartient. De Fransman zei in een interview met de BBC dat hij hoopt dat een beslissing in Froome’s zaak voor de start van de Tour de France valt. “Anders is het een ramp voor de reputatie van de wielersport”, vindt Lappartient. De Brit plaatst een vraagteken bij zijn uitlatingen.

“Ik had gezegd dat ik mijn best zou doen om het juiste proces te volgen, in deze zaak”, denkt de viervoudig Tour de France-winnaar hardop. “Ik snap dat het een moeilijke situatie is. Dit was normaal gesproken een vertrouwelijk UCI-proces geweest. Maar het is in de publiciteit gekomen en dat verandert de zaak. Als Lappartient zich echt zorgen maakt over de reputatie van de wielersport, dan zou hij die beter tegen mij persoonlijk kunnen uitspreken. Of in ieder geval via de juiste kanalen, maar niet via de media. Ik doe er in ieder geval alles aan om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen in deze zaak”, aldus Froome, die deze week actief is in Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2018 09:48
Schollekop.
Froome is niet verplicht te zeggen dat hij fout zat maar de instanties moeten dat bewijzen,waarna Froome het recht heeft om dat te weerleggen.
9 maart 2018 09:54
@cavia zie zijn te hoge waarden. Te hoog is te hoog toch? Of je dokter nou "per ongeluk teveel heeft voorgeschreven", of je nou "zelf teveel pufjes hebt genomen", of dat "je lichaam ineens heel raar reageerde en je echt niet snapt waarom het zo hoog was". De doping lijst is niet een lijst met verboden middelen die niet geldt "als er iets is gebeurd dat je bewust of onbewust niet kan verklaren"
9 maart 2018 10:01
Ik denk niet dat wij als volgers zo belerend moeten zijn. Wij willen mooie epische spectaculaire koersen. Het wordt nog steeds ieder jaar gekker, zwaarder en gevaarlijker. En de deelnemrs / ploegen zullen tot het uiterste moeten gaan om te kunnen leveren. Het uiterste is begrenst door het toelaatbare en waar je die grens ook legt, hij wordt opgezocht.
Ik hoor niemand klagen over hoogtestages of lage druk tenten. Toch is het effect gelijk aan het gebruik van EPO. Het is alleen een natuurlijke manier om meer rode bloedlichaampjes te krijgen en iemand uit Nepal heeft het omdat die op hoogte woont en anders geen meter zou kunnen lopen.
In de professionele sport is naast training, materiaal een goed e begeleiding ook het lichamelijk optimaal voorbereiden van de sporters noodzakelijk voor de prestatie die zij moeten leveren. Dit zal nooit ophouden, ongeacht waar de grens wordt neergelegd.
9 maart 2018 10:08
@luka, dat klopt helemaal in mijn ogen. Echter als die grens dan duidelijk is overschreden. Waar moet dan nog over gediscussieerd worden? Het gaat vaak om stoffen die bij voorkeur niet worden genomen in sport. Omdat je dan discussie krijgt met doktersvoorschrift bij ziekte is er een max aan gesteld qua hoeveelheid. En als die overschreden is, waar moet dan nog discussie over zijn?

Het is hetzelfde als je een boete voor 2 km te hard krijgt. "Wat is nou 2 km" hoor je dan. Maar dan heb je er dus al 8 of 15 of wat dan ook te hard gereden.
9 maart 2018 10:28
Tetedelacourse
Dat is nu precies waar het om gaat. Froome zal niet ontkennen dat er teveel puf-puf bij hem geconstateerd is , maar zegt dat het vreemd is dat zijn lichaam die hoeveelheid aangeeft terwijl dat volgens hem de een of andere vreemde onverklaarbare oorzaak moet hebben. En daar wordt nu naar gezocht. Afwachten maar waar.
9 maart 2018 10:31
'Wij willen mooie epische spectaculaire koersen'

Precies, Froome er uit voor 4 jaar svp
9 maart 2018 12:21
Gezever.
9 maart 2018 12:37
@KRP Verdiep je eerst eens in de geldende procedures in dit soort zaken voordat je het hebt over "Eruit flikkeren".
9 maart 2018 12:52
Froome is gewoon gestoord dat Cookson er niet meer is om een dingen te verbergen voor de sky ploeg
9 maart 2018 13:01
Dat weet ik allemaal wel @cavia. Maar maakt het uit dan, of die waarde door een rare reactie in zijn lichaam kwam? Mij niet. Te hoog is te hoog, de grens is bekend.
9 maart 2018 20:15
"Maar mijnheer agent, ik snap niet dat ik 1,0 promille blaas, ik heb maar 2 biertjes gehad."

--> Ooh, nou dan heb je een half jaar de tijd om aan te tonen waardoor het dan komt dat wij toch 1,0 promille meten.

Hips....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.