Froome: “Lappartient zou me persoonlijk aan moeten spreken”
foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto
donderdag 8 maart 2018 om 19:27

Froome: “Lappartient zou me persoonlijk aan moeten spreken”

Chris Froome heeft tegenover Cyclingnews gereageerd op de uitspraken van UCI-baas David Lappartient. De Fransman zei in een interview met de BBC dat hij hoopt dat een beslissing in Froome’s zaak voor de start van de Tour de France valt. “Anders is het een ramp voor de reputatie van de wielersport”, vindt Lappartient. De Brit plaatst een vraagteken bij zijn uitlatingen.

“Ik had gezegd dat ik mijn best zou doen om het juiste proces te volgen, in deze zaak”, denkt de viervoudig Tour de France-winnaar hardop. “Ik snap dat het een moeilijke situatie is. Dit was normaal gesproken een vertrouwelijk UCI-proces geweest. Maar het is in de publiciteit gekomen en dat verandert de zaak. Als Lappartient zich echt zorgen maakt over de reputatie van de wielersport, dan zou hij die beter tegen mij persoonlijk kunnen uitspreken. Of in ieder geval via de juiste kanalen, maar niet via de media. Ik doe er in ieder geval alles aan om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen in deze zaak”, aldus Froome, die deze week actief is in Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
8 maart 2018 22:07
@reusjen
Lappartient en de fluisteraars van de UCI zouden beter hun commentaar
voor zich houden net zolang als niet alles bekend is en dan niet heel snel
naar de media met verhalen en insinuaties lopen.
8 maart 2018 22:15
@limburgia
Dat is geen antwoord op mijn vraag. Ze insinueren namelijk niets, hij uit alleen zijn zorgen over de rapporten van de afgelopen tijd en geeft aan te willen onderzoeken wat er van klopt.
8 maart 2018 22:28
Ja Froome doet er echt alles aan om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen, lekker door blijven koersen alsof er niks aan de hand is en dan zielig slachtofferrol aannemen, want oei oei de zaak is in de media gekomen wat een schande dat zou toch niet moeten kunnen. Als meneer nu eens een keer naar zichzelf kijkt en eerlijk vertelt hoe het zit en wat de consequenties ervan zijn dat zou beter zijn voor de wielersport, maar nee hij is het slachtoffer en heeft recht op een "eerlijk" proces en mag lekker de duurste en de beste advocaten inhuren en dan vervolgens nog lekker hele seizoen doorkoersen, echt beste voor de wielersport.
8 maart 2018 22:41
Ik denk dat Lappartient helemaal gelijk heeft dat het een ramp voor de reputatie van het wielrennen zou zijn als deze zaak eind juni niet is afgerond en Froome als verdacht renner start in de Tour. De exposure tijdens de Tour is vele malen groter dan tijdens de rest van het seizoen.
8 maart 2018 22:51
Froome gaat dit jaar de tour echt niet rijden, wie weet zelfs 'als protest tegen het discrimineren van astma-patienten',.. Let maar op dat het altijd gekker kan.
8 maart 2018 23:36
De Tour zal Froome dit jaar niet rijden, dat heeft Prudhomme al door laten schemeren. Vegni is wat minder daadkrachtig dus dat Froome aan de start zal staan van de Giro is zeker niet ondenkbaar.
8 maart 2018 23:50
Ik was altijd een groot wielerfans, maar door sky, met froome en voorheen us postal begin ik mijn plezier erin te verliezen. Zo zonde dat sky zo’n mooie sport kapot maakt door niet ethisch te handelen. Ook een schande dat er na 6 maanden nog niets is besloten omtrent de positieve test van froome.
9 maart 2018 00:14
De vraag is, wat de reputatieschade voor het wielrennen zal zijn en wat deze teweeg kan brengen voor de publieke en sponsorbelangstelling. Ik blijf wel optimistisch, ook in het slechte geval dat men zich afkeert van de wegrensport. Een factor die hierin veel invloed heeft is de media-aandacht voor het wegwielrennen, met daarbij veel zendtijd voor verhalen over doping e.d. De baansport en het veldrijden zijn minder populair, maar de vraag is of dat helemaal terecht is. Die sporten sluiten veel meer aan bij het kortstondige karakter van het huidige media- en consumptiegedrag. Ik vond het publiek in Valkenburg en Apeldoorn behoorlijk enthousiast over het gebodene. Wie houdt het vol om uren naar een saaie vlakke rit te kijken? Als het wegwielrennen echt een knauw zou krijgen - wat natuurlijk de vraag is, het heeft al vele crises overleefd - zijn de alternatieven al voorhanden, daarom blijf ik optimistisch over de toekomst van wielersport.
9 maart 2018 00:45
De UCI zou eens de hand in eigen boezem mogen steken, zij verstrekken toch die TUE's of keuren ze goed. Daar speelt SKY gewoon mee, op wat slippertjes na altijd volgens de regels gehandeld. Mocht het tot een rechtszaak komen dan moet ik het nog zien. Bij de UCI wisten ze allang wat er speelde, dan kun je nu niet met een vinger gaan wijzen.
9 maart 2018 01:13
@ wheely. Idd, zo denk ik er ook over!
9 maart 2018 04:27
In tegenstelling tot wat Froome beweert, is het gebruikelijk een overtreding van deze grootte in de publiciteit te brengen. Dit is waar Sky en Froome al eerder mee kwamen opdraven. Al de kritiek hier op de UCI en zeker op Lappartient is gebaseerd op onderbuik gevoelens. De UCI heeft in overleg met vele betrokkenen in het verleden regels opgesteld voor situaties als deze. Ja, een instituut als de UCI is een log apparaat maar dat komt door de structuur. Lappartient lanceert enkele ideeën net als zijn voorgangers maar daarbij blijft het meestal. Een balletje opgooien als de Giro en Vuelta inkorten is natuurlijk een onhaalbare kaart want dat zal een scheuring teweeg brengen. Gebeurt alleen als de Tour ook naar de voorgestelde 17 dagen gaat. Wat Sky en met name Froome betreft wordt hier naar mijn mening gehandeld vanuit een typische Britse arrogantie en doet de wielrennerij geen goed. Poels wint de tijdrit in P-N, daar waar ik vroeger bij zo'n prestatie een jubel gevoel kreeg blijf ik nu met twijfels zitten. De grenzen van het toelaatbare zijn door Sky met voeten getreden. Het enige positieve is dat het gebruik van TUE's nader onder de loep genomen gaan worden.
9 maart 2018 06:17
De zelfreflectie is weer ver te zoeken. Helpt allemaal niet Froomy!
9 maart 2018 06:26
Het aantal TUE's in het profwielrennen:
Year TUEs granted
2009 239
2010 97
2011 55
2012 46
2013 31
2014 25
2015 13
2016 15
2017 20
(Bron: UCI)

Dat zijn er meer dan alleen Sky.
9 maart 2018 07:15
Froome huilie huilie hoe oneerlijk het allemaal is. Als je gvd een vent bent geef dan toe dat je fout was maar ga niet zielig lopen doen.
9 maart 2018 07:27
zeuren over dat Lappartient via de media communiceert............ via de media. lol. :p
9 maart 2018 07:51
Juist niet, en ook niet via de media. Er moet een goede structuur komen waarin regels belangrijker zijn dan beeldvorming.
9 maart 2018 07:52
Ik vraag me echt af waarom het nog uit zou maken hóe het komt dat Froome te hoge waarden had. Voor mijn part heeft ie legaal die salbutemol genomen tegen astma met een TUE die ook niet twijfelachtig is. Teveel is teveel toch? Of z'n lichaam nou overreageerde of wat dan ook, maakt mij geen zak uit.

Genoeg aan te merken op meneer de voorzitter. Maar Froome is niet in een situatie dat het aan hem is nu ff de UCI aan te spreken.
9 maart 2018 08:18
@haanaf
Ik vind het best weinig eigenlijk. Maar hoeveel mag je gebruiken en voor hoe lang met een tue
9 maart 2018 08:34
Een ouderwetse "Kom dan! Kom dan!", volgende week dus vechten op het schoolplein
9 maart 2018 09:01
Zelf liegen, computers doen verdwijnen, geheugenverlies, valse verklaringen afleggen om TUE's te bekomen, en dan klagen dat je zo behandeld wordt, hmmm.

Ze krijgen geneesmiddelen waarvoor de gewone man in de straat eerst gehospitaliseerd wordt. Terwijl ze net Brits kampioen geworden zijn (Wiggo) of aan de leiding staan in de TDF en Vuelta (Froomey), blijken ze op dat moment doodziek te zijn en paardemiddelen nodig te hebben. Om vervolgens het hele peloton belachelijk te maken met superbenen.

En dan komen huilen?

Weet je wat het is? Ze voelen zich gepakt omdat de anderen ook wel buiten de lijntjes kleuren. Maar door zich moreel boven anderen te stellen, hebben ze het over zichzelf uitgeroepen!
9 maart 2018 09:09
Wel opvallend dat de tourwinnaars van SKY last hebben van astma/bronchitis/ademhalingsproblemen en alles wat nog meer zij , gewoon schorsen deze mensen stel een voorbeeld ook met een groot renner en ga af van al die attesten.
9 maart 2018 09:12
Hoelang sleept deze kwestie met die Froome al niet ,alleen om een manier te vinden om er onderuit te draaien als je die troep niet neemt kun je ook geen dubbele waarde hebben , van beide kanten totaal ongeloofwaardig en een schande voor de wielersport.
9 maart 2018 09:25
'Hey Froomey, vuile puffer, brommen jonguh' *klik-tuut-tuut-tuut...
9 maart 2018 09:28
Off topic: @koos: dat met je email adres hier een account hebben lijkt me niet handig. Prepare to be spammed als je die aanhoudt.
9 maart 2018 09:46
Froome !!! , komt het niet bij je op dat Lappartient geen zin heeft in de zo veelste leugen van jou en je geweldig Team

Om te reageren moet je ingelogd zijn.