Giro 2024: Waarom roze trui Tadej Pogacar een ‘paarse’ broek droeg
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 10:48

Giro 2024: Waarom roze trui Tadej Pogacar een ‘paarse’ broek droeg

Bijna alles aan de outfit van Tadej Pogacar was maandag roze. Zijn helm, zijn bril, zijn stuurlint, andere details op zijn fiets en natuurlijk zijn trui. Het enige wat een beetje uit de toon viel, was zijn ‘paarse’ broek. Had hij per ongeluk kleding ontvangen die toebehoorde aan Filippo Fiorelli, de toenmalige leider van het puntenklassement? Nee, de broek was geen foutje.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was een bewuste keuze van de Giro-organisatie om de klassementsleider een speciale broek te geven. Het is een eerbetoon aan de spelers van Torino FC, die in 1949 om het leven kwamen bij een vliegramp. De ‘paarse’ broek vormt een verwijzing naar de granaatrode kleding waarin dit zeer succesvolle elftal hun wedstrijden speelde. Dinsdag rijdt Pogacar niet nog een keer in de speciale broek. Hij zal aan de start verschijnen in een zwarte broek.

Het ongeluk vond plaats op de Superga. Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is, zat deze beklimming ook in het parcours van de Giro. De renners beklommen de helling tijdens de openingsrit. De organisatie van de Giro d’Italia maakte eerder eveneens bekend een speciaal shirt te lanceren ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.