Tim Merlier gaat voor twee op een rij: “Ben iets relaxter dan gisteren”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 7 mei 2024 om 13:44

Tim Merlier gaat voor twee op een rij: “Ben iets relaxter dan gisteren”

Tim Merlier pakte maandag de eerste de beste kans voor sprinters in de Giro d’Italia. Slaat de Belg in rit vier meteen weer toe? “We gaan het in ieder geval proberen”, zei hij voor de start tegen Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het gaat opnieuw een harde finale worden”, verwacht Merlier. Kort voor de finish ligt namelijk de Capo Mele (1,6 km aan 4,4%), bekend van Milaan-San Remo. “We gaan zien hoe het vandaag verloopt.”

Merlier verscheen, in zijn paarse trui, ook nog voor de camera van VTM Nieuws. “Het is fantastisch om deze paarse trui te dragen”, zei hij daar. “Het is een kinderdroom die werkelijkheid wordt. In 2021 had ik hem ook al een paar dagen, maar ja, ik ben blij om het nog eens om de schouders te hebben.”

Nogmaals benadrukte Merlier dat het dinsdag een lastige finale is. “Met ook een gevaarlijke afdaling richting de aankomst. Maar ja, het zal de knop omdraaien zijn en er vol voor proberen te gaan. Ik ben wel iets meer relaxed dan gisteren. Maar het is weer een pittige etappe, met ook een pittige klim halverwege, dus je weet niet wat de concurrentie. Maar ik hoop op een sprint ja.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.