Froome tempert WK-verwachtingen: “Heb absoluut niet mijn Tourvorm”
foto: Sirotti
zondag 2 september 2018 om 09:22

Froome tempert WK-verwachtingen: “Heb absoluut niet mijn Tourvorm”

Het parcours van het aankomende WK in Innsbruck lijkt op maat gemaakt van Chris Froome. De vraag is echter of de Brit wel een serieuze kans maakt op de regenboogtrui. Op een persconferentie voorafgaand aan de Tour of Britain tempert hij de verwachtingen. “Ik beschik op dit moment absoluut niet over mijn Tourvorm.”

De viervoudig Tourwinnaar zal in eigen land zijn eerste wedstrijdkilometers afwerken sinds de Tour de France, die hij als derde wist te beëindigen. “Ik heb na de Tour wat rust genomen, en mijn fiets een tiental dagen niet aangeraakt. Het is afwachten hoe de benen deze week zullen aanvoelen.”

“Aan het einde van de week zal ik weten waar ik sta, en of het zin heeft om door te pakken met het oog op het WK”, aldus Froome, die het parcours van de mondiale titelstrijd inmiddels heeft verkend. “Het is een ontzettend zwaar parcours. Je moet echt in topconditie zijn, want je kunt je niet verstoppen”, is de Sky-kopman van mening.

Ploeggenoot Thomas: “Ik ben uitgeput”
Niet alleen Froome maakt zijn opwachting in de Tour of Britain. Zijn ploeggenoot Geraint Thomas is eveneens van de partij. De Tourwinnaar tempert net als Froome de verwachtingen. “Ik ben uitgeput”, zo laat de 32-jarige Welshman weten. “Ik heb de afgelopen maand niet veel gedaan.”

“Ik heb vanwege de drukte niet de tijd gehad om te herstellen. Ik zal deze week dan ook niet de stenen uit de straat rijden”, aldus Thomas, die vorige week nog als 41e eindigde in de Deutschland Tour.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
2 september 2018 09:29
Lekker dan voor de organisatie, maar ze zullen sowieso meer mensen trekken. Ik ben benieuwd of Froome nog wel zijn giro-vorm te pakken kan krijgen. Die vorm van de derde week. En dan de laatste dagen.
2 september 2018 09:48
Schrijf ze dus maar op voor het WK.

Wat een WK gaat het worden met al die kleppers die zich kansen toedichten.Daarom extra zonde van Kelderman's tijdverlies in de Vuelta, als je ziet hoeveel grote mannendeze ronde slechts als voorbereiding zien.
2 september 2018 09:56
Heeft ie zeker de vorm van een wedstrijd die ie wel won...
De andere vraag wordt of de gebroeders Yates met- of tegen kamp Sky gaan rijden...
2 september 2018 10:14
Zou hij het niet weten maar Puff Puff geeft hem vleugeltjes
2 september 2018 10:29
Edit: Dit is nergens voor nodig
2 september 2018 12:14
Blijft bijzonder dat zo'n ezel vier maal de Tour kon winnen. Hij zou na 2011 normaal gezien voor een minimum loon bij Lampre rijden. Rotte sport.
    2 september 2018 14:07
    Dat is precies hoe je het faciliteert hè... De hele sport de schuld geven en rot noemen terwijl het momenteel om 1 renner, 1 ploegleider en 1 sponsor met heel veel geld gaat.... ;)
    2 september 2018 16:27
    Dan is hij wel de snelste en beste ezel op een fiets die ik ooit gezien heb

Om te reageren moet je ingelogd zijn.