Fuglsang blikt terug op de Vuelta
dinsdag 22 september 2009 om 19:26

Fuglsang blikt terug op de Vuelta

Jakob Fuglsang, het 24-jarige talent van Team Saxo Bank, blikt op cyclingnews.com terug op zijn debuut in een grote ronde. Door een valpartij in de eerste week kon hij zijn zesde plaats in de afgelopen Dauphiné Libéré niet evenaren, maar met een tweede plek in een bergrit en twee keer een derde plaats in een overgangsrit is de Deen meer dan tevreden.

“Vooral over mijn laatste week ben ik heel tevreden. Halverwege de Vuelta was ik helemaal kapot, maar naar het einde toe ging het dag na dag een stuk beter.”
“Iedereen zegt dat een grote ronde uitrijden een beter renner van je maakt. Ik hoop dat dat zo is, want het zou mooi zijn als ik in de toekomst dat tikkeltje extra zou kunnen hebben. Ik denk in alle geval dat het helpt.”

Fuglsang kijkt ook vooruit naar het WK. “Ik heb nog een week de tijd. Als ik me in de laatste week niet zo goed zou gevoeld hebben, zou ik waarschijnlijk wel een probleem hebben. Maar zoals ik me nu voel, ben ik vol vertrouwen.” Fuglsang start zondag naast Matti Breschel als kopman van de Deense selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.