Fuglsang laat Giro wellicht links liggen
zaterdag 13 november 2010 om 21:18

Fuglsang laat Giro wellicht links liggen

Jakob Fuglsang zal volgend seizoen wellicht niet de Giro d’Italia rijden. De Deen volgt het spoor van de gebroeders Schleck richting de nieuwe Luxemburgse wielerploeg om hen bij te staan in de Tour de France, maar vertelde tegen het Deense TV2 dat hij daarvoor de Giro wellicht zal moeten opofferen om in de Tour extra sterk voor de dag te kunnen komen.

De 25-jarige Fuglsang wil volgend jaar in enkele wedstrijden het kopmanschap van de nieuwe ploeg dragen. Hiervoor had hij onder meer de Giro op het oog. Op dit voornemen lijkt de talentvolle Deen echter terug te moeten komen. “Het probleem is dat wanneer ik de Giro ga rijden het wel eens zou kunnen dat ik in de Tour mijn topvorm niet meer kan halen. Het zal te zwaar zijn om beide ronden te combineren,” aldus Fuglsang. De Deen hoopt in de Tour naast een knechtenrol ook zelf voor succes te kunnen gaan. “Ik zal zien of er voor mij iets te halen valt terwijl ik Fränk en Andy help.”

Fuglsang overweegt nu de dubbel Tour-Vuelta. “De Vuelta is een mogelijkheid, maar we zullen wachten tot na de Tour hoeveel ik nog over heb. Het hangt af van de ploeg, uiteindelijk draait het erom wat zij willen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.