Geblesseerde Vantornout keert in Zolder al terug in de cross
foto: Orange Pictures - Sportfoto
maandag 25 december 2017 om 14:30

Geblesseerde Vantornout keert in Zolder al terug in de cross

Klaas Vantornout keert mogelijk dinsdag tijdens de Wereldbekercross in Zolder terug in het veld na zijn zware valpartij in Namen. Dat meldt zijn ploeg Marlux-Napoleon Games vandaag. De tweevoudig Belgisch kampioen brak bij die val een botschilfer in zijn linkerhand, waarna zijn hand in het gips moest. Het was een zeer ongelukkig begin voor Vantornout, die heeft aangegeven er na dit seizoen mee te stoppen. Hij kreeg eerder dan verwacht een op maat gemaakte brace aangemeten, waarmee hij zijn trainingen op de weg al kon hervatten.

Vandaag kreeg de 35-jarige veldrijder na een check goed nieuws: “Die afgebroken schilfer blijkt niet zoveel kwaad te kunnen. Erger is dat de ligamenten in de pols zwaar zijn geraakt. Die pols is zwaar verstuikt en staat nog gezwollen en dat kan ik tot acht weken na de val voelen. Goed nieuws is dat de toestand niet kan verslechteren door te crossen.”

Zolder
Met die brace is crossen echter moeilijk. “Niet comfortabel genoeg. Het is wel een optie om voor een wedstrijd de brace uit te doen en de pols stevig te laten intapen. Ik denk dat ik zo redelijk snel de competitie kan hernemen. Liefst dinsdag al in de Wereldbekermanche in Zolder, want ik heb al lange tijd geen competitie gehad. Ik wil zo snel mogelijk weer crossen”, aldus Vantornout.

De veldrijder beslist maandag of hij dinsdag daadwerkelijk aan het vertrek staat in Zolder, als hij een testtraining heeft afgewerkt met een ingetapete pols.

Update 25 december 14.30 – Vantornout start in Zolder
Vantornout heeft inmiddels besloten om in Zolder een schot te wagen. Op Instagram postte de Belg een foto, waarop hij meldde dat hij dinsdag aan de start verschijnt. Hij wenste zijn volgers bovendien een zalig kerstfeest.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 december 2017 16:57
Hij gaat dus een vanderKerkhofje doen ?
22 december 2017 17:06
de Kortjakje van het veldrijden
22 december 2017 17:50
Oef dit valt mee. We wensen hem nog een mooi einde aan zn crosscarriere
26 december 2017 12:11
Dat klinkt ontzettend onverstandig en de enige reden die ik kan bedenken is startgeld.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.