Gebroken rib voor Lammertink na val in Parijs-Tours
foto: Sirotti
maandag 10 oktober 2016 om 10:30

Gebroken rib voor Lammertink na val in Parijs-Tours

Maurits Lammertink is gisteren ten val gekomen in Parijs-Tours. De renner van Roompot-Oranje Peloton blijkt daarbij een rib te hebben gebroken, meldt zijn ploeg op Twitter.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Lammertink zich blesseert. In juni kwam hij nog zwaar ten val in de Ronde van Zwitserland.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 oktober 2016 11:02
Dit is niet zijn seizoen zeg! wat een baggerjaar voor hem.
10 oktober 2016 11:24
@Chaba: dit gaat om Maurits Lammertink, hè, niet om Steven. Maurits heeft juist een topjaar. Goed in de Brabantse Pijl en de Amstel, het winnen van de Ronde van Luxemburg en als klap op de vuurpijl een contract bij een groot WT team. Bepaald geen baggerjaar.
10 oktober 2016 11:27
@Hakkie2: Ik denk dat hij het meer over de vele valpartijen heeft waarbij het ook geblesseerd raakte. Eerst sleutelbeen, toen op IC met gebroken bovenarm en rib, en nu weer een gebroken rib. Verder prima uitslagen gereden hoor, maar zat wellicht dus wel meer in.
10 oktober 2016 11:32
@themax: ja, ik weet dat Maurits Lammertink een paar keer geblesseerd is geraakt. Maar als je kijkt hoeveel hij nog heeft kunnen rijden, wat hij daarin heeft kunnen bereiken en wat het gevolg is (de stap naar de WT) kun je het moeilijk een baggerjaar noemen. Hooguit een jaar waarin hij ook een dosis pech heeft gehad. 43 koersdagen is inderdaad niet heel erg veel.
10 oktober 2016 12:02
@Hakkie2: Ja, ben ik zeker wel met je eens hoor. Ben vooral benieuwd hoe hij het volgend jaar zonder die blessures gaat doen.
10 oktober 2016 12:12
Cornelisse zei gisteren bij Eurosport nog dat er weinig aan de hand was verder, dus dit vind ik wel erg jammer. Hopelijk goed de winter door en knallen bij Katusha. 

Om te reageren moet je ingelogd zijn.