Geen BK voor Marthe Truyen en Jesse Vandenbulcke na valpartij in kermiskoers
Marthe Truyen - foto: Cor Vos
maandag 19 juni 2023 om 19:21

Geen BK voor Marthe Truyen en Jesse Vandenbulcke na valpartij in kermiskoers

Marthe Truyen en Jesse Vandenbulcke moeten passen voor de Belgische kampioenschappen op de weg. De twee rensters waren afgelopen weekend in een kermiskoers in Prosperpolder – de laatste voorbereidingskoers voor het BK – betrokken bij een valpartij.

De 23-jarige Truyen liep een breukje op in haar sleutelbeen, de vier jaar oudere Vandenbulcke brak dan weer haar enkel. De twee rensters gingen tijdens een kermiskoers in Prosperpolder tegen de vlakte en dit bleef dus niet zonder gevolgen.

Truyven kent dit seizoen haar definitieve doorbraak bij de profs. Ze eindigde in het voorjaar knap als derde in Parijs-Roubaix, maar won daarna ook de Antwerp Port Epic Ladies. Ook was ze tweede in de GP Mazda Schelkens en tiende in de Veenendaal-Veenendaal Classic.

Vandenbulcke, die zich in 2019 nog wist te kronen tot Belgisch kampioene op de weg, reed dit jaar al top-10 in de Women Cycling Pro Costa De Almería (7e) en Leiedal Koerse (8e). Ook was de renster van Human Powered Health elfde in Le Samyn en twintigste in Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.