Geen Japan Cup in 2020 vanwege coronavirus
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 26 juni 2020 om 09:26

Geen Japan Cup in 2020 vanwege coronavirus

De Japan Cup staat in 2020 niet meer op de kalender. De organisatie is vanwege de coronacrisis genoodzaakt om de wedstrijd met één jaar uit te stellen. Vorig seizoen ging de zege naar Bauke Mollema.

In Japan werd de landelijke lockdown eind mei opgeheven, maar inmiddels vreest men voor een heropleving van het coronavirus. Het virus lijkt in meerdere Aziatische landen weer op te leven. De organisatie van de Japan Cup wil geen enkel risico nemen en heeft dan ook besloten om dit jaar geen wielerkoers te organiseren.

De eendagskoers stond geprogrammeerd voor zondag 18 oktober. De wedstrijd staat sinds 1992 jaarlijks op de UCI-kalender. De Belg Hendrik Redant is de eerste naam die op de erelijst van de Japan Cup staat, verder wisten ook grote namen als Claudio Chiappucci (drie opeenvolgende zeges), Gilberto Simoni, Daniel Martin en Ivan Basso te zegevieren.

Bauke Mollema wist de (voorlopig) laatste editie van de Japan Cup te winnen. De renner van Trek-Segafredo versloeg na een veelbesproken finale zijn vluchtgezel Michael Woods. Mollema won de Japan Cup eerder al in 2015.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.