Geen maat op Peter Sagan in Montalto di Castro, Rohan Dennis leider
foto: Sirotti
vrijdag 10 maart 2017 om 16:14

Geen maat op Peter Sagan in Montalto di Castro, Rohan Dennis leider

Peter Sagan heeft de derde etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. De wereldkampioen won de sprint in de straten van Montalto di Castro. De massasprint werd nog ontregeld door een valpartij. Rohan Dennis neemt de blauwe leiderstrui over van zijn BMC-ploegmaat Greg Van Avermaet.

Na een snelle start kregen zeven renners de ruimte van het peloton, te weten Andriy Grivko (Astana), Mirco Maestri, Luca Wackermann (beiden Bardiani-CSF), Iuri Filosi, Kohei Uchima (beiden Nippo-Vini Fantini), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) en Mattia Frapporti (Androni Giocattoli). Het verschil schommelde een tijd lang tussen de drie en vier minuten.

Filosi hield het het langst vol van de koplopers, maar op twintig kilometer van de streep was zijn liedje dan toch echt afgelopen. Daarna gingen de sprintersploegen volle bak richting finishplaats Montalto di Castro, maar het was redelijk chaotisch doordat ook de klassementsrenners goed van voren wilde zitten. En daar was een goede reden voor, want op een open stuk stond de wind op de zijkant. Tom Dumoulin, Peter Sagan en Greg Van Avermaet waren op hun post aan de kop, maar tot echte waaiers kwam het niet.

Dimension Data, Sky en BORA-hansgrohe nestelden zich aan het front. Een valpartij in de slotkilometer schakelde een deel van de kanshebbers uit, waaronder Tom Boonen en Fernando Gaviria. In de sprint die volgde liet Sagan Viviani zijn kuiten zien.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2017 18:48
Mooi om te lezen dat onze Tom het goed doet. Kan mij ook niet snel genoeg zaterdag zijn, ik moet nog werken tot vrijdag laat.
10 maart 2017 19:19
het is vandaag vrijdag rondo.


maar goed. ik verwacht dat movistar morgen de koers echt kei en kei hard gaat maken zodat die kleine quintana met een meer dan comfortabele voorsprong aan de tijdrit kan gaan beginnen. (ok, ik hoop dat ze dat gaan doen en dat er alleen maar eenlingen en plukjes van 2 of 3 renners bovenkomen)
10 maart 2017 19:27
Rondo werkt te hard ;-)

Lobato had ik meer van verwacht vandaag.
Gesink hoop ik morgen erg sterk te zien. Maar hij verschuilde zich alweer achter zijn 10 KG meer aan gewicht. Oftewel : haal die pin eruit en gas derop!

Je mag nou wel is wat winnen held!
10 maart 2017 19:58
Morgen TvG in het blauw en dan heeft zowat iedereen bij BMC de leiderstrui een dagje gedragen.
10 maart 2017 20:10
Die pin zit er ook niet voor niets in. Straks valt z'n rechterbeen uit elkaar.
10 maart 2017 20:24
Robert geeft in het Ad aan 74 kg te wegen en dat de pin deze winter is uitgehold, is het vermogen waar het om draait en met 6 watt max zou ie dus tegen de 450 moeten zitten, dat 10 min aanhouden samen met Tom en Bauke morgen, krijge we een leuk podium. Tenzij Sagan weer roet in het eten gooit.
10 maart 2017 20:34
@lyndalid
Je moet natuurlijk ook even aangeven met hoeveel lengtes voorsprong (fietslengtes of Quintana-'lengtes' mag je zelf kiezen).
10 maart 2017 20:38
Roelandts op drie. Als zo'n Groenewegen daar na veel gedoe eindigt, worden daar heelder kolommen over volgeschreven. Doet toch weer het beste verhopen voor een nieuwe ereplaats in MSR (vorig jaar op 3 in de ontregelde sprint!)
10 maart 2017 20:57
Grosu werd volgens mij gesneden/geduwd door een renner van Kathusa.
10 maart 2017 21:33
@nederbelg
Appels met peren vergelijken natuurlijk. Vergelijk de top-10 in TA vandaag en PN gisteren anders even met elkaar, los van het feit dat het ook nog totaal verschillende renners zijn. En het is een Nederlandse site. Wat had je dan verwacht? Er zitten hier nu eenmaal weinig mensen die met smart uitkijken naar de zesde plek van Roelandts in MSR.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.