Geen Wout Poels in Vuelta a España
Wout Poels tijdens de beklimming van Alpe d'Huez - Foto: Sirotti
dinsdag 28 juli 2015 om 10:23

Geen Wout Poels in Vuelta a España

Wout Poels is door zijn ploeg Sky gevraagd om deel te nemen aan de Vuelta a España. De renner heeft echter aangegeven dat hij dit niet ziet zitten, zo meldt L1.

De knecht van Tour-winnaar Chris Froome wil in het najaar vooral losse wedstrijden rijden. Eerder heeft de Limburger al laten weten dat hij het kopmanschap van zijn ploeg ambieert tijdens de Giro d’Italia van volgend jaar.

Dit jaar boekte onze landgenoot tot nu toe één overwinning, hij won de vierde etappe van Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2015 10:31
Heel verstandig, zuinig op je lichaam zijn!
28 juli 2015 10:36
Er blijven weinig goede Nederlandse renners over voor de Vuelta zo. Hopen op een sprintzege van Hofland dan maar, als hij hem wel gaat rijden.
28 juli 2015 10:40
Vind het toch merkwaardig. Hij was dit jaar weliswaar een steun voor Froome, maar dat alleen, lijkt me onvoldoende om het kopmanschap voor de Giro te claimen. Poels heeft genoeg ritten gekend waar hij er vroeg af moest (of mocht). Nu hem die kans geboden wordt, had hij zichzelf kunnen bevestigen.

Daarnaast, in Canada zie ik Poels niets klaarspelen, San Sebastian en Lombardije lijken mij ook niet aansluiten. Veel gaan we van Poels niet meer zien, dit najaar dus.
28 juli 2015 10:41
Jammer, maar wel begrijpelijk. Hofland verwacht/hoop ik wel in de Vuelta, maar verder is het inderdaad nogal magertjes.
28 juli 2015 10:47
Poels kan met zijn ambities zich beter gaan richten op koersen als Tirreno en Baskenland. In rittenkoersen van één week kan hij etappezeges behalen en wellicht redelijk op één niveau presteren.
28 juli 2015 10:48
Rijdt Hofland, na de Giro, ook de Vuelta dan? Waar heb je dat vandaan? Ik zag op PCS dat zijn volgende wedstrijd Eneco is.
28 juli 2015 10:52
Dus volgend jaar de Giro als kopman en daarna knechten in de tour? Want dat is iedereen dit jaar zo goed bevallen?
28 juli 2015 11:04
Vreemd, als hij kopman wil zijn in de Giro heeft hij nu in de Vuelta de kans om te laten zien dat hij dat ook waard is. Er rijden bij Sky nog meer goede renners die graag kopman zullen willen zijn.

Poels en 1-dags wedstrijden weet ik ook niet. Dit jaar DNF in AGR en WP, afgelopen jaren zie ik ook weinig aansprekende resultaten (Geen 1x top-10).
Als het klassement niets voor hem is kan hij altijd nog proberen voor etappezeges te gaan, daar heeft hij zeker de kwaliteiten voor en de Spaanse bergen liggen hem denk ik wel.
28 juli 2015 11:10
Sky heeft renners om de grote rondes mee te winnen, Poels lijkt me niet direct een winnaar in de Giro maar wellicht beschikken ze bij Sky over data waaruit blijkt dat hij het roze kan grijpen.
28 juli 2015 11:15
Wauuw wat een keuzevrijheid...
28 juli 2015 11:29
Zouden ze niet eerder met Landa naar de Giro gaan? Of opnieuw König? Of Thomas? Of zowaar met Froome? Lijken me allemaal kandidaten die sterkere argumenten hebben om het kopmanschap daar te claimen.

En als 't moet kunnen zelf Nieve, Henao, Sioutsou en Roche betere eindklasseringen in grote rondes voorleggen.
28 juli 2015 11:38
En gisteravond de Ronde van Boxmeer dan? Telt die niet meer mee ?
28 juli 2015 11:46
Volgens mij "claimt" Poels helemaal niets. Hij heeft aangegeven graag voor een klassement te gaan in de Giro, maar claimen...?
Uiterst bescheiden jongen, prachtige klimmer!
28 juli 2015 11:54
Edit redactie: Geen ongefundeerde insinuaties, a.u.b.
28 juli 2015 12:03
Logisch dat Poels na de tour geen Vuelta gaat rijden, uit de touirploeg van Sky zal (bijna) niemand nog de Vuelta gaan rijden. Ook Froome zal daar waarschijnlijk niet starten nu hij de tour heeft gewonnen. In de Vuelta zal Sky wel zonder echte kopman gaan starten met misschien Nieve of henao als kopman?
Qua (aantal) Nederlanders zal het inderdaad een magere Vuelta worden.
28 juli 2015 12:19
Poels blijft verrassen maar hij heeft altijd mindere dagen dus voor een klassement in en koers van 3 weken geef ik hem nu weinig kansen. Maar er is maar 1 manier om daar echt achter te komen dus... GO FOR IT!! Lukt het niet dan af laten zakken en voor dagzege gaan (beter dan knechten). We moeten we ff 9 maanden wachten...
28 juli 2015 12:27
@Koos1,

Gisteren in Aalst heeft Froome toch aangegeven dat hij waarschijnlijk start in de Vuelta. Er is nog niks zeker maar hij speelt toch serieus met de gedachte. Zal er een beetje vanaf hangen of hij al dan niet klaar raakt denk ik.
28 juli 2015 13:00
alsof 21 dagen tour niks doet met je lijf. in zag dat hij dikwijls zijn limiet voorbij is gegaan om zijn werk voor froom te doen. dat is gevaarlijk voor je toekomst. wat contador deed was niet slim de giro en tour kombineren is niet meer van deze tijd.
28 juli 2015 14:33
@koos1

We houden over: Ten Dam, Dumoulin en waarschijnlijk Slagter.
28 juli 2015 16:04
Wat is dat toch tegenwoordig met de mentaliteit van die renners als hun ploegleiding hen vraagt ergens te starten en dan aangeven dat ze dat niet zo zien zitten?
Er zijn renners genoeg die bij wijze van spreken een moord zouden plegen om in de selectie voor een bepaalde wedstrijd te worden opgenomen.
Neem een voorbeeld aan Adam Hansen ;) Niet zeuren , maar fietsen, het is je hobby en daarna je werk:)
28 juli 2015 22:24
Als froome inderdaad gaat rijden dan zou wout waarschijnlijk weer moeten knechten. Misschien dat hij daar geen trek in heeft, maar wel jammer.

Wat betreft klassement ooit voor wout: hij lijkt inderdaad altijd wel een slechte dag te hebben, maar in de giro vorig jaar had hij maar 1 echt slechte dag en dat was toen iedereen zo wat bevroren binnenkwam. Als hij toen geen 45 minuten in had geleverd had hij als knecht misschien 10e kunnen worden. Maar ja als.als..

ik hoop wout ooit een winnaar van mooie etappes te zien worden a la majka momenteel.

wat betreft nederlanders in de vuelta: dat wordt inderdaad magertjes. Ergens wel jammer dat lotto alle nederlanders van niveau in de tour laat rijden en het niet meer spreidt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.