zaterdag 1 juli 2023 om 07:30

‘Gele trui in Bilbao wordt lastig voor Mathieu van der Poel’

Video De Tour de France 2023 staat op het punt te beginnen. Dat betekent dat ook de WielerFlits Update terugkeert. In het Baskische Bilbao strijden’s werelds beste renners zaterdag om de eerste gele trui. Wie kunnen we op de voorposten verwachten en waarom, wie is nu de kopman bij INEOS Grenadiers en wat zijn de laatste noviteiten? Dat alles hoor je in de eerste WielerFlits Update van deze Tour!

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Onze mannen ter plaatse Maxim en Youri behandelen voor het wereldberoemde Guggenheim-museum de laatste ins en outs. Uiteraard is er een uitgebreide vooruitblik op de openingsetappe van en naar Bilbao. De grote vraag is of Mathieu van der Poel en Wout van Aert meekunnen met de klassementsrenners in de lastige finale door het Baskenland. Youri legt deze etappe naast een aantal andere wedstrijden.


“Een deel van deze finale zat ook in de vijfde etappe van de Vuelta a España vorig jaar”, legt Youri uit. “Dit rit werd gewonnen door vluchter Marc Soler, maar vier tellen achter hem werden Daryl Impey en Fred Wright tweede en derde. Daarnaast heb ik ook gekeken naar de laatste edities van Clásica San Sebastián, de Ronde van Lombardije, Milaan-San Remo en Luik-Bastenaken-Luik. Die hebben een soortgelijke finale.”

Daar bleek dat solisten Remco Evenepoel en Tadej Pogačar op de top van de laatste klim in de afdaling tot aan de finish amper tijd verloren. “Daarnaast is de inspanning die nodig is op de Puerto de Pike min of meer gelijk aan die van de Muur van Huy in de Waalse Pijl. Zien we Mathieu van der Poel daar winnen?”, vraagt Youri aan Maxim. “Voorlopig niet”, antwoordt hij. “Maar hoe zit dat dan met Van Aert, die normaal iets beter klimt?”

Ook niet, concluderen beide mannen. Het gaat met andere woorden een lastig karwei zijn voor de Belg en de Nederlander. “Zij zullen op de top waarschijnlijk niet bovenkomen met de beste klassementsrenners”, legt Youri uit. “En die zullen doorrijden, waardoor het voor de gelosten moeilijk is om nog terug te keren. Ik verwacht dat Pogačar mee zit en dat Jonas Vingegaard dan niet kan achterblijven. Dat is funest voor Van der Poel, want Van Aert zal dan geen bondgenoot zijn.”

En verder…
Daarnaast behandelen ze de krachtsverhouding tussen topfavorieten voor de eindzege, Vingegaard en Pogačar. Zet Jumbo-Visma meteen druk nu de pols van de Sloveen nog niet helemaal de oude is?  En wat betekent die openingsrit nu precies voor de krachtsverhoudingen richting het eindklassement? Wie gaat INEOS Grenadiers nu precies uitspelen en wat kunnen we verwachtingen van de openbare communicatie tussen renners en ploegleiders, die nu voor het eerst te horen is?


Ook te beluisteren als podcast in je favoriete app, of gewoon hieronder via WielerFlits.

iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.