George Bennett (UAE Emirates) waarschuwt: “Tournederlaag heeft ons beter gemaakt”
Bennett en Pogacar - foto: Cor Vos
maandag 13 februari 2023 om 10:41

George Bennett (UAE Emirates) waarschuwt: “Tournederlaag heeft ons beter gemaakt”

Tadej Pogačar won in 2020 en 2021 de Tour de France, maar werd vorig jaar afgetroefd door Jumbo-Visma en Jonas Vingegaard. De Sloveen van UAE Emirates aast dit jaar dus op sportieve revanche. “Voor ons is die nederlaag in de Tour eigenlijk iets goeds geweest”, geeft zijn ploeggenoot George Bennett aan in gesprek met Velonews.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bennett, die in het verleden uitkwam voor Jumbo-Visma maar inmiddels bezig is aan zijn tweede seizoen in dienst van UAE Emirates, legt uit dat zijn ploeg nu nog meer kijkt naar de details. “In het verleden wist Tadej zijn wedstrijden op pure klasse te winnen, maar inmiddels kijken ook wij naar details qua materiaal, training, voeding… enzovoort.”

“Tadej is nog steeds de beste renner van de wereld”
“We hebben alles opnieuw bekeken en ik denk dat het van ons een veel betere ploeg heeft gemaakt. Voor ons is die nederlaag in de vorige Tour dus eigenlijk iets goeds geweest en het beste wat Tadej kon overkomen. Hij werd geklopt door een team dat elk klein detail beter op orde had.”

Bennett heeft zeer veel vertrouwen in zijn Sloveense kopman. “Tadej is voor mij nog steeds de beste renner van de wereld, maar het draait niet alleen om het hebben van de beste renner ter wereld. Dat is iets waar wij mee om moeten gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.