Geraint Thomas: “Op koers voor de Tour de France”

woensdag 17 april 2019 om 20:08
Geraint Thomas: “Op koers voor de Tour de France”

Geraint Thomas gelooft dat hij “op koers” ligt om zijn titel in de Tour de France te verdedigen. De Brit van Team Sky zou er graag nog eens winnen en ervaart minder druk om te winnen na zijn zege vorig jaar.


“Ik ben niet ver verwijderd van de vorm waarin ik vorig jaar verkeerde. Ik weet wat ik ervoor moet doen”, zei Thomas tegen de BBC. De Brit begon zijn seizoensvoorbereiding met achterstand en moest in Tirreno-Adriatico opgeven met maagproblemen. En in maart zag hij zijn hoogtestage verstoord worden door slecht weer. Intussen hervatte hij de competitie alweer met de Ronde van het Baskenland. In de Ronde van Romandië wil hij verder werken aan zijn Tour-vorm.

“Daarvan heb ik wel het gevoel dat ik dat echt nodig had. Ik had een beetje gebrek aan koersen, maar ik verbeter de hele tijd. Romandië was vorig jaar niet mijn beste periode voor mij (Thomas eindigde er 33e, red). Maar dat gaf me wel het duwtje om vanaf daar te knokken en echt toe te werken naar de Tour. Ik probeer er in de best mogelijke vorm aan de start staan, puur omdat ik er vorig jaar heb gewonnen. Anders had ik me misschien gefocust op de Giro d’Italia.”

Froome en Bernal als voornaamste rivalen
Thomas verwacht dat viervoudig winnaar Chris Froome een van zijn voornaamste concurrenten wordt in de Tour, net als hun ploegmaat Egan Bernal. “Ik ervaar minder druk omdat ik alles al heb gepresteerd wat ik wilde. Dat betekent niet dat ik minder gemotiveerd ben, ik heb gewoon niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb. Ik ben nog steeds vastberaden om opnieuw te winnen, maar als ik dat niet doe, hoop ik dat Froomey of Egan wint.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.