Gesink: “Ik ga proberen een goed klassement te rijden in Oman”
vrijdag 14 februari 2014 om 17:25

Gesink: “Ik ga proberen een goed klassement te rijden in Oman”

Gesink

foto: Sirotti

Robert Gesink staat volgende week aan de start van de Ronde van Oman. De Nederlander heeft deze koers in het verleden al eens gewonnen, en dus wordt er wel wat van hem verwacht. “Het is een mooie koers met een prima parcours. Als oud-winnaar wil ik graag iets moois laten zien”, zegt hij op de website van Team Belkin.

“Het niveau is hoog, maar ik ga proberen een goed klassement te rijden”, kondigt Gesink aan. “In Australië heb ik een lekkere koers gereden, maar daarna heb ik best wel even last gehad van een jetlag. Het was bij terugkomst even doorbijten, maar vervolgens heb ik de draad weer snel opgepakt en heb ik een hoog trainingsniveau gehaald. Ik ben aan het toewerken naar Tirreno-Adriatico, maar tussendoor wil ik pakken wat ik pakken kan.”

Ploegleider Jan Boven ziet vooral etappe vijf met aankomst op Green Moutain als een belangrijke dag. “Dat is een eerlijke aankomst en daar wint de sterkste”, stelt de ex-prof. Ook in de massaspurten zal Belkin aanwezig zijn. “Theo Bos is naar huis na Qatar, maar met Barry Markus hebben we nog steeds de beschikking over een snelle sprinter”, besluit Boven.

Selectie Belkin voor Ronde van Oman (18-23 februari):
flag-nl Jetse Bol
flag-nl Lars Boom
flag-nl Stef Clement
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Barry Markus
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-de Robert Wagner

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.