Gesink vergelijkt met maand geleden: “Voelt als een wereldprestatie”
foto: Sirotti
zondag 3 mei 2015 om 08:53

Gesink vergelijkt met maand geleden: “Voelt als een wereldprestatie”

Robert Gesink begon de slotklim in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië niet van voren, maar aan de finish had de kopman van LottoNL-Jumbo een heel pak renners ingehaald. Hij werd uiteindelijk elfde op ruim een minuut van de ritwinnaar, Thibaut Pinot. “Ik ben blij dat ik dit niveau nu al heb”, stelt hij op de ploegsite.

“Dit voelt als een wereldprestatie”, zegt hij. Via Twitter nuanceert de kopman die uitspraak. “Voor mij persoonlijk vergeleken met een maand terug”, schrijft hij.

“Ik mis nog wat power”, erkent Gesink. “Dat merkte ik ook aan de voet van de slotklim toen er werd doorgetrokken, maar ik ben sterk en kon mijn tempo lang volhouden. Ik trok alles uit de kast en kon op weg naar de top veel mannen oprapen. Dit was een serieuze test in een sterk veld en het zag er goed uit. Het is op dit moment  geen schande dat ik ongeveer een minuut verlies op de winnaar.”

Na de koninginnenrit staat Gesink vijftiende in het algemeen klassement op 1.56 van leider Ilnur Zakarin. Vandaag eindigt de Ronde van Romandie met een tijdrit. Volgens ploegleider Erik Dekker is het een “technische tijdrit, met een aantal afdalingen en veel bochten.”

“Het wordt voor mij een mooie test op de tijdritfiets”, kijkt Gesink vooruit. “Het klassement is deze week niet echt belangrijk geweest voor mij, maar ik blijf doen alsof, daar word ik alleen maar beter van.”

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2015 08:56
De kop vind ik stemmingmakerij. Hij zegt dat t (voor hem) VOELT als een wereldprestatie.
3 mei 2015 09:02
Gesink nuanceert op Twitter de kop van Nu.nl die schreef: "Gesink spreekt van 'wereldprestatie' ". Hij zelf zei: “Dit voelt als een wereldprestatie”!
3 mei 2015 09:05
Ach ja, elk topic over TLJ is voor elke " wielerliefhebber" een plek om zijn eigen frustraties lekker van zich af te zeiken, wielerflits is volledig overgenomen door reclame dus een sensatie titel zorgt ervoor dat beide bovenstaande partijen gelukkig worden.
3 mei 2015 09:06
@borsje

Dat ben ik wel een beetje met jou eens. Gelukkig nuanceert Robert zelf ook die uitspraak. Ik snap heel goed dat hij enorm blij was met zijn prestatie in de etappe van gisteren en die blijheid uitte met die uitspraak dat het voelde als een wereldprestatie. De nuancering dat hij het bedoelde dat het voor hem zo voelde is wel verstandig, want je ziet de bui al weer hangen dat negatievelingen een 11e plaats nou niet zo geweldig vinden en vinden dat Gesink een dikke nek heeft. Ik heb grote bewondering voor Gesink en hoop dat hij vandaag een mooie tijdrit neerzet en dan met een heel goed gevoel deze koers kan afsluiten.
3 mei 2015 09:09
@alsjewint
Hij nuanceert zijn eigen uitspraak niet. Deze quote komt van de TLJ site en daar staat gewoon al dat het "voelt als een wereldprestatie". Schreeuwerige media trekken het uit het verband...
3 mei 2015 09:13
Lijkt me nogal logisch, dat als Gesink spreekt over een wereldprestatie, dat is wat hij er zelf van vindt/voelt. Hij kan moeilijk over jullie gedachten spreken toch?
Ik vind het zelf ook een wereldprestatie, dus snap niet zo goed waar de 'ophef' over gaat. En natuurlijk weegt in deze wereldprestatie mee waar hij vandaan komt.
3 mei 2015 09:22
Naar mijn idee leveren alle renners die kort eindigen op deze klim een wereldprestatie. Probeer het zelf maar eens in dat tempo, ik doe het ze niet na.

Verder erg goed voor het moraal van Gesink dit.
3 mei 2015 09:28
Pluim voor redactie om kop van artikel aan te passen!
3 mei 2015 09:38
Mee eens goed gedaan Robert!
3 mei 2015 09:43
Chapeau voor zijn instelling en het niveau dat hij nu al heeft, ik hoop alleen maar dat hij overeind blijft in de tijdrit.
Het zou zonde zijn als hij hier ten val zou komen omdat hij bij wijze van training op zijn maximum rijd.
3 mei 2015 09:56
@Illan

jij, en gelukkig ook vele andere WF volgers weten deze uitspraak van Gesink op de juiste waarde in te schatten en dan lijkt een nuance misschien overbodig of lijkt het ophef om niets.

Realiseer je wel dat er heel veel oppervlakkige volgers zijn met een minder goed ontwikkeld inlevingsvermogen. Als dat dan ook nog mensen zijn die hun (slecht onderbouwde) mening op allerhande forums uiten dan onstaat er al weer gauw een heel (verkeerd) negatief beeld over Gesink. Dat hebben we de laatste jaren maar al te veel gelezen. Misschien triest, maar ook daarvoor moet je als sporter dus kennelijk op je hoede zijn. Dus dan maar een nuance toevoegen al is die voor de weldenkende mens overbodig.
3 mei 2015 10:19
Ik weet zeker dat als Mollema hier nu mee deed, hij rond de 20e plaats zou eindigen. Dus niet zeuren dat hij dit een wereldprestatie noemt, want dat is het ook als je bijna nog niet hebt gefietst.
3 mei 2015 10:21
Natuurlijk voelt dit als een wereldprestatie voor iemand die sinds hij uit de Vuelta stapte weinig heeft kunnen trainen en bijna geen koersritme heeft. Sterker nog het is ook een wereldprestatie voor Gesink om op dit moment al 11e te worden in zo'n rit. Net zoals het een wereldprestatie was dat hij 10e werd in de Waalse Pijl. Als Gesink hier op verder kan bouwen krijgen we dit wielerseizoen toch nog een hele goede Gesink te zien.
3 mei 2015 10:26
Het is natuurlijk als topsporter en dus aan Gesink zelf om elk figuur die na zo'n verwrongen kop 'Huh, wereldprestatie? 11e, hahahaha! Lever maar in dat salaris!' roept in perspectief te plaatsen en er verder niks om te geven. Juist op dat vlak heeft Gesink altijd veel problemen gehad en wanneer hij dat los kan laten gaat het hem veel opleveren.

Het blijft natuurlijk wel persoonlijkheid die doorslaggevend is in deze, zo'n Mollema neemt werkelijk geen enkel artikel/hype/hetze serieus, het zit in je of niet.
3 mei 2015 10:26
@Ghostwriter

10de in de Waalse pijl?
3 mei 2015 10:27
@ghostwriter
Gesink 10e in de WP? Nu wordt het wel heel mooi allemaal!
3 mei 2015 10:28
“Het klassement is deze week niet echt belangrijk geweest voor mij, maar ik blijf doen alsof, daar word ik alleen maar beter van.”
Kijk, daar hou ik nou van.
3 mei 2015 10:55
Hij probeert natuurlijk uit de negatieve spiraal te komen maar deze euforische reactie geeft alleen maar aan hoe dun het ijs is. Een wereldprestatie is het podium, niet meer en niet minder.
3 mei 2015 10:59
als het gevoel maar goed is.. ik gun Robert Gesink het allerbeste maar tegelijkertijd zie ik de hype en onrealistisch verwachtingspatroon weer ontstaan. dat ligt niet aan Robert, maar aan de onrealistische volgers ook op WF.. Robert is goeie subtop, geen absolute wereldtop dus alsjeblieft temper de verwachtingen eens een beetje??
3 mei 2015 11:04
@Bettinwel

Natuurlijk is alleen een zege of podium een wereldprestatie, maar met jouw quote laat je dus heel duidelijk blijken dat je de opmerking van Gesink niet in het juiste perspectief kunt plaatsen. Als je een maand geleden na een rotperiode ook nog een knieblessure hebt waardoor je niet serieus kunt fietsen dan is het gewoon een mirakel dat je nu al zoveel progressie gemaakt hebt dat je in een bergrit 11e wordt. Dat je dat als renners voelt als een wereldprestatie is niet zo vreemd na alle tegenslagen die hij gehad heeft. Dat heeft niks te maken met dun ijs, maar met enorme passie en opluchting dat het tij nu eindelijk lijkt te keren en hij zijn klasse kan tonen de komende tijd.
3 mei 2015 11:09
Offtopic Weet iemand of Gesink dit jaar ook de Ronde van California gaat rijden. Deze koers ligt hem volgens mij na aan het hart, maar heb er eigenlijk nog nergens iets over gelezen of hij die gaat rijden.
3 mei 2015 11:10
Als je hier op je achtste koers dag van het jaar in de koninginne etappe als 11e binnenkomt en de rest van de renners er al 3 tot 4 maanden wedstrijden rijden is dit een fenomenale wereldprestatie.
3 mei 2015 11:10
Gesink heeft het gewoon goed gedaan gisteren. Punt. Uit.
3 mei 2015 11:12
Deze goede prestatie laat zien dat het talent van Gesink zeker nog niet weg is. En met dat talent kan hij een heel eind komen. Of dat wereldtop is, dat kan nu nog niemand weten, daarvoor moet Gesink minimaal een heel seizoen en een winter zonder blessures blijven. En als dat gebeurt dan denk ik dat Gesink zeker niet ver af zit van de wereldtop. Maar nu eerst basisconditie opbouwen.
3 mei 2015 11:41
Met een fatsoenlijke ploegentijdrit had Subtopper Gesink met slechts een handvol wedstrijdkilometers zomaar "uit het niets" top 10 kunnen rijden in dit toch niet laf bezette rondje.

Ik ben zeer blij dat er door de volgers ook over een prestatie wordt gesproken, ipv over een mysterie

Om te reageren moet je ingelogd zijn.