Giampaolo Caruso maakt zegegebaar in Milaan-Turijn
woensdag 1 oktober 2014 om 15:30

Giampaolo Caruso maakt zegegebaar in Milaan-Turijn

Caruso

foto: Sirotti

Giampaolo Caruso heeft Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De Italiaan van Katusha was de beste op de lastige slotklim naar Superga. Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) en Daniel Moreno (Katusha) completeerden in Noord-Italië het podium.

In de openingsfase van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vier man. Jerome Pineau (IAM Cycling), Lorenzo Rota (MG KVis Wilier), Nicola Dal Santo (Nankang Fondriest) en Gianluca Leonardi (Area Zero) reden lange tijd vooruit. Het viertal kreeg een maximale voorsprong van bijna zes minuten.

Dankzij achtervolgend werk van Astana en Tinkoff-Saxo werd de kopgroep op twintig kilometer voor het einde gegrepen. Vervolgens gingen Diego Rosa (Androni) en Fabio Felline (Trek) ervandoor, maar ook zij kregen weinig ruimte en werden snel ingerekend. Op de slotklim naar Superga kon de koers opnieuw beginnen.

Sergei Chernetcki (Katusha) plaatste op deze 4.9 kilometer lange beklimming een aanval. Hij werd even later voorbij gereden door Giampaolo Caruso en Rinaldo Nocentini. De twee Italianen bleken voldoende voorsprong te hebben opgebouwd en mochten strijden voor de zege.

Caruso liet deze kans niet uit zijn handen glippen en maakte voor het eerst sinds 2009 een zegegebaar. In de top zeven staan bovendien drie ploeggenoten van hem. Daniel Moreno en Joaquim Rodriguez kwamen te laat, terwijl Chernetski was teruggezakt na zijn aanvalspoging.

Giampaolo Caruso Nocentini Dani Moreno

Milaan-Turijn 2014 (1.HC)
Uitslag: Milaan – Turijn (193.5 km)

1. flag-it Giampaolo Caruso (Katusha) in 4u30m12s
2. flag-it Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) op 3s
3. flag-es Daniel Moreno (Katusha) op 9s
4. flag-it Fabio Aru (Astana) op 13s
5. flag-es Joaquim Rodriguez (Katusha) op 14s
6. flag-es Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) op 17s
7. flag-ru Sergei Chernetski (Katusha) op 19s
8. flag-it Davide Rebellin (CCC Polsat) op 24s
9. flag-lu Fränk Schleck (Trek Factory Racing) op 40s
10. flag-it Mauro Finetto (Neri Sottoli) op 42s
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.