Schorsing voor twee jonge Russen na ‘overtreden dopingregels’
vrijdag 27 november 2015 om 14:51

Schorsing voor twee jonge Russen na ‘overtreden dopingregels’

Het Russische anti-dopingbureau RUSADA heeft twee jonge renners van Itera-Katusha een schorsing van een jaar gegeven, na het overtreden van anti-dopingregels. Wat Andrey Lukokin en Ivan Lutsenko precies verkeerd hebben gedaan, is nog niet duidelijk.

RUSADA spreekt niet van een positieve test, maar enkel van ‘het overtreden van de regels’. De schorsing gaat in per 3 augustus en betekent een nieuw hoofdstuk in het toch al dikke boek van Russische dopingperikelen. De ploeg mag dan los staan van Katusha, maar maakt wel deel uit van het Russian Global Cycling Project en Katusha zelf heeft ook te maken gehad met twee dopinggevallen in het afgelopen seizoen. Luca Paolini testte positief voor cocaïne en Giampaolo Caruso kreeg te horen dat een drie jaar oude test EPO-sporen bevatte.

Rusland verkeert op sportief gebied ook zonder het wielrennen in zeer zwaar weer, nu de Russische atletiekfederatie zijn schorsing heeft geaccepteerd na bewijzen van omkoping en het wegmoffelen van positieve tests. RUSADA zelf plukt hier ook de zure vruchten van; het bureau is geschorst door de WADA en wordt beschuldigd van een lijst aan doofpotaffaires.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
27 november 2015 14:55
hoe moet ik die schorsing van het RUSADA nou eigenlijk zien? ze werken er gewoon door.
verder lijkt me dit een signaal zo van: "kijk we doen wel degelijk iets tegen doping'
27 november 2015 15:01
Edit redactie: Dank. Aangepast.
27 november 2015 15:51
Ze kunnen anders de opleidingsploeg stopzetten.
En dan wordt er stiekem een nieuwe ploeg Poetin4ever opgericht die de renners overneemt
27 november 2015 16:15
Waarom wordt er zo vaag gedaan over al die schorsingen. Bij Danielson en nu weer deze 2. Waarom kan het allemaal niet transparanter. Blijf het ook vreemd vinden dat de renners door hun eigen land getest worden. Dit zou toch allemaal door een onafhankelijke instantie gedaan moeten worden. Het zal allemaal wel.
27 november 2015 21:16
geheel in lijn der verwachting.
28 november 2015 09:03
Schande! Hoeveel gevallen mag je wel hebben bij een globaal project? Net als bij Astana durft de UCI niet optreden uit angst een grote sponser te verliezen tov sportiviteid. Dus nog enkele jaren dominantie van Katusha,Astana,Tinkof en andere Sky is the limit.
28 november 2015 11:52
Nu weten we in ieder geval welke namen we moeten opschrijven voor de Ronde van Romandië van 2017

Om te reageren moet je ingelogd zijn.