Gianni Vermeersch: “Op juiste moment in allerbeste vorm”
©Photopress.be
zondag 3 februari 2019 om 08:49

Gianni Vermeersch: “Op juiste moment in allerbeste vorm”

Interview Eén van de opvallendste resultaten in Hoogerheide, vorige zondag, kwam van Gianni Vermeersch. De 26-jarige West-Vlaming finishte als vijfde op de Brabantse Wal. “Net op tijd in topvorm”, glunderde hij donderdag op de persbabbel.

Hij begon in september aan zijn seizoen op plaats 38 op de UCI-ranking. “Een winter lang heb ik moeten knokken voor die puntjes op opnieuw op te schuiven”, vertelt Gianni Vermeersch. “Ik moest in de topcrossen van start op rij vier, soms op rij vijf. Je bent zo afhankelijk van anderen. Eentje die in de remmen gaat, of eentje die valt, waardoor je zelf ook heel even in de remmen moet… Rampzalig kan het soms zijn.”

Tweede rij
Vijf maanden later is Vermeersch, na een sterke campagne, opgerukt naar de 15de plaats. Mits een goed WK, schuift hij straks misschien de top 10 binnen, want de kopman van Steylaerts-777 was er vorig jaar in Valkenburg niet bij. Opnieuw welgekomen extra puntjes dus. “En een zorg die van de baan is, want ja, ik was er echt mee bezig. Kijk nu naar Hoogerheide, waar ik echt kon profiteren van die goede ranking. Ik draaide als vierde het veld in. Dat zijn krachten die je uitspaart.”

Ook vandaag rekent Vermeersch op een goede start. “Ik sta op de tweede rij, straks. Dus dat moet kunnen. Ik heb twee doelen. Goed starten, in de hoop iets te kunnen betekenen voor de Belgen. En als dat gelukt is, verder knokken voor minstens een toptienplaats. Die ambitie mag ik wel hebben, denk ik. Ik was al goed in oktober, met podiumplaatsen in Boom en Ardooie. Toen kon ik Wout van Aert volgen, dus was ik in topvorm. Zondag in Hoogerheide benaderde ik dezelfde conditie. Ik ben dus net op tijd klaar voor het WK.” Dat het ook allemaal wat moet meevallen, vindt Vermeersch. “Vanaf plek vier ligt het allemaal zo dicht bijeen. Dan kan je zowel vierde als tiende worden.”

Ploegmaat Van der Poel
Op de vraag hoe de Belgen Mathieu van der Poel moeten kloppen, daar heeft Vermeersch ook geen antwoord op. “Moesten we dat weten, dan zou hij het voorbije seizoen al meer geklopt zijn, hé. Maar je weet nooit. Een WK is en blijft een speciale koers.”

Vermeersch zelf is volgende zomer ploegmaat van Van der Poel en trok de voorbije winter een paar keer mee op stage. “Ik ben professioneel genoeg om te doen wat ik moet doen, straks. Ik ben hier voor België, niet voor Corendon-Circus of Steylaerts-777. Dat weet onze bondscoach ook wel. Anders zou ik hier niet zijn. Natuurlijk heb ik een goede band met Mathieu, maar zondag tussen 15 en 16u is dat niet van tel. Trouwens, zo staan er wel meer renners aan de start, hé. Toon Aerts en Lars van der Haar zijn allebei podiumkandidaat. Nog eens, ik zie hier geen enkel probleem.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.