Giant-Alpecin voegt oud-renner Roberts toe aan coachingsstaf
Foto: Sirotti
dinsdag 10 november 2015 om 15:08

Giant-Alpecin voegt oud-renner Roberts toe aan coachingsstaf

Giant-Alpecin heeft de Australiër Luke Roberts toegevoegd aan de coachingsstaf voor volgend seizoen. De 38-jarige oud-wielrenner komt over van Cult Energy, waar hij dit jaar debuteerde als ploegleider. Roberts zette in mei 2014 een punt achter zijn profcarrière.

Juist de ervaring van Roberts als prof was voor Giant-Alpecin doorslaggevend voor de beslissing hem in te lijven. “Eerst is hij actief geweest als baanrenner en daarna als wegrenner. In zowel grote als kleine teams. En dat in combinatie met zijn kennis en interesse van de trainingsmethoden”, somt Rudi Kemna op in het persbericht.

“De afgelopen periode heeft hij ook de noodzakelijke ervaring opgedaan als coach. We halen hem naar onze WorldTour-ploeg om zich verder te ontwikkelen en om uit te groeien tot een complete en veelzijdige coach binnen onze organisatie. Het eerste jaar zal hij de mogelijkheid krijgen om specifieke ervaring op te doen bij onze gelouterde ploegleiders, vooral met betrekking tot onze manier van werken.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
10 november 2015 17:01
Volgens mij hebben ze daar nu meer coaches/trainers als renners/rensters..
10 november 2015 17:29
Wat hierboven wordt gezegd, dat idee begin ik bijna ook te krijgen. Lijkt alsof hun doel is om evenveel renners als coaches te hebben..
10 november 2015 18:38
Veel budget gaat volgens mij naar de coachingstaf.
Ik wacht nog altijd op wielrenners die mee uitslagen kunnen maken voor
de toppers Dumoulin en Barguil.
Ze zullen Robberts niet aangenomen hebben voor de champoo.
Ik moet voorgaande sprekers gelijk geven men hun mening.
10 november 2015 19:02
Guibertui is vertrokken naar Marseille.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.