Gilbert neemt in Lombardije afscheid van Deceuninck-Quick-Step
foto: Cor Vos
donderdag 10 oktober 2019 om 13:16

Gilbert neemt in Lombardije afscheid van Deceuninck-Quick-Step

Philippe Gilbert is toe aan zijn afscheidswedstrijd voor Deceuninck-Quick-Step. De Belgische kopman vertrekt na dit seizoen naar Lotto Soudal, maar rijdt eerst nog de Ronde van Lombarijde. Gilbert wist deze najaarsklassieker al twee keer te winnen, in 2009 en 2010.

Voor Gilbert wordt het zijn twaalfde deelname aan de Koers van de Vallende Bladeren. Deceuninck-Quick-Step aast daarnaast op nog een monumentale zege in 2019. “We hebben al twee monumenten gewonnen dit jaar”, doelt ploegleider Davide Bramati op de Milaan-San Remo-zege van Julian Alaphilippe en Gilberts overwinning in Parijs-Roubaix.

“We zijn heel gemotiveerd om ons Europese seizoen met nog een sterke prestatie in Lombardije af te sluiten. Het is een prachtige koers waar we al vaak het succes geproefd hebben. De route brengt weinig nieuws, wat betekent dat het even zwaar is als vorig jaar. Aan het einde zal een serieuze schifting plaatsvinden als we bij de slotklim van de Battaglia aankomen. Deze klim zal beslissend zijn, zoals zo vaak in het verleden.”

Naast Gilbert heeft Deceuninck-Quick-Step met Enric Mas nog een sterke klimmer in de gelederen die een rol kan spelen in de finale van Lombardije.

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor de Ronde van Lombardije (12 oktober)
flag-it Eros Capecchi
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Philippe Gilbert
flag-lu Bob Jungels
flag-gb James Knox
flag-es Enric Mas
flag-cz Petr Vakoc

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.