Gilbert op jacht naar derde nationale titel: “Maar maak er geen hoofddoel van”
foto: Sirotti
zondag 24 juni 2018 om 09:39

Gilbert op jacht naar derde nationale titel: “Maar maak er geen hoofddoel van”

Philippe Gilbert kroonde zich in 2011 en 2016 al eens tot Belgisch kampioen. De 35-jarige Waal gaat vandaag in Binche op jacht naar zijn derde nationale titel. Maar Gilbert maakt naar eigen zeggen geen hoofddoel van het BK. “Dat doe ik nooit, vooral omdat een Belgisch kampioenschap niet te voorspellen is”, zo vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De renner van Quick-Step Floors verwacht een zeer open koers. “Een BK is altijd moeilijk te controleren. Na tien kilometer kan je koers al voorbij zijn doordat er een gevaarlijke groep wegrijdt met daarin alle grote ploegen vertegenwoordigd. Maar het kan ook zijn dat de koers gesloten blijft tot diep in de finale. Het is kortom niet te voorspellen.”

Ondanks het feit dat de Belgische driekleur geen obsessie is, hoopt Gilbert hem wel weer voor een jaar te mogen aantrekken. “Het blijft een leuk hebbeding. Als Belgische renner wil je natuurlijk die trui een jaar lang dragen. Ik heb er ook al prachtige momenten mee beleefd.”

“De Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en een rit in de Tour; ik heb in die trui grote koersen weten te winnen”, aldus Phil, die nog altijd zoekt naar zijn eerste individuele zege van 2018.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.