Gilbert past voor de Waalse Pijl: “Extra trainen voor Luik”
foto: Cor Vos
zondag 21 april 2019 om 10:28

Gilbert past voor de Waalse Pijl: “Extra trainen voor Luik”

Philippe Gilbert zal woensdag niet starten in de Waalse Pijl. De reden? “Ik ga na de Amstel Gold Race weer naar huis (Monaco), om daar nog wat extra te trainen”, zo vertelt de renner van Deceuninck-Quick-Step aan Wielerkrant.

Dit betekent dat de organisatie van de Waalse Pijl niet kan uitpakken met de aanwezigheid van een oud-winnaar. De 36-jarige Gilbert won de semiklassieker in zijn wonderjaar 2011, door op de Muur van Huy af te rekenen met Spanjaarden Joaquim Rodríguez en Samuel Sánchez.

Alternatieve voorbereiding 
Het jaar daarop wist Gilbert nog op het podium te finishen, maar sindsdien kon hij geen potten meer breken in de Waalse Pijl. De winnaar van Parijs-Roubaix kiest dit jaar voor een ‘alternatieve’ voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik. “Ik hou ervan om in de bergen te trainen. Ik heb dat echt nodig.”

Zijn werkgever Deceuninck-Quick-Step rekent woensdag in de Waalse Pijl op titelverdediger Julian Alaphilippe. Zijn ploeggenoot Gilbert is er dus weer bij in Luik-Bastenaken-Luik. Acht jaar geleden was Phil nog de beste in het Waalse monument.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.