Gilbert wint Ronde van Lombardije opnieuw (+beeld)
zaterdag 16 oktober 2010 om 17:37

Gilbert wint Ronde van Lombardije opnieuw (+beeld)

Philippe Gilbert heeft voor het tweede jaar op rij de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven. In de slotfase reed de Waal weg bij Michele Scarponi, die uiteindelijk op korte afstand als tweede eindigde. Pablo Lastras eindigde op de derde plaats.

De wedstrijd werd in helse omstandigheden afgelegd, de hele dag werd de koers geteisterd door heftige regenval. Daardoor bereikten uiteindelijk slechts 34 renners de aankomst in Como. Bauke Mollema reed een erg sterke koers, hij finishte uiteindelijk als dertiende.

Na 37 kilometer in de koers ging er een kopgroep van zes renners er vandoor. Michael Albasini, Tony Gallopin, Mauro De Dalto, Kjell Carlström, Gianluca Mirenda en Diego Cacchia reden maximaal negen minuten bij elkaar, maar op de top van de Madonna di Ghisallo werd Albasini als laatste bijgehaald door de voorwacht van het peloton.

Op die Madonna di Ghisallo reden Vladimir Gusev, Giovanni Visconti en een paar anderen weg bij het peloton. Op de dooropvolgende Colma di Sormano was het Bauke Mollema die dan de sprong naar onder meer Gusev maakte en daarvan ook weer wegreed. Hij reed een dikke halve minuut voorsprong bij elkaar op de top.

In de lastige afdaling werd Mollema dan weer voorbijgereden door Vincenzo Nibali, Philippe Gilbert, Pablo Lastras en Michele Scarponi. Nadat Nibali letterlijk weg was gevallen en Lastras moest lossen was Gilbert een paar seconden los van Scarponi en leek aan een lange solo te beginnen.

Scarponi gaf echter niet op en kwam na lang achtervolgen weer terug bij zijn Belgische opponent. Gezamenlijk reden ze dan richting de San Fermo di Battaglia. Bovenaan reed Gilbert dan weg bij de Italiaan, net toen die een schakelfoutje maakte.

Ronde van Lombardije 2010 (HIS)
Uitslag, Milaan – Como (262 km):
1. Philippe Gilbert (België/Omega Pharma-Lotto)
2. Michele Scarponi (Italië/Androni Giocatello) op 12s
3. Pablo Lastras (Spanje/Caisse d’Espargne) op 54s
4. Jakob Fuglsang (Denemarken/Saxo Bank) op 1m08s
5. Vincenzo Nibali (Italië/Liquigas) op 1m12s
6. Samuel Sanchez (Spanje/Euskaltel) z.t.
7. Mikel Nieve (Spanje/Euskaltel) op 2m07s
8. Mauro Santambrogio (Italië/BMC) op 3m01s
9. Carlos Barredo (Spanje/Quick-Step)
10. Giampaolo Caruso (Italië/Katusha)

Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.