Gilbert zet zinnen op koninginnenrit Ronde van België
maandag 20 mei 2013 om 16:38

Gilbert zet zinnen op koninginnenrit Ronde van België

Gilbert

foto: Sirotti

Komende woensdag wordt de Ronde van België op gang geschoten met een vlakke rit tussen het Oost-Vlaamse Lochristi en Knokke-Heist. Het zwaartepunt van de vijfdaagse rittenkoers ligt echter traditioneel in de laatste etappe, een zware rit door het hart van de Ardennen. Spek naar de bek van Philippe Gilbert die in zijn thuisregio hoge ogen wil gooien. Dit vertelt de wereldkampioen aan Sporza.

”Het zal lastig worden om volledig fris aan de start te komen”, aldus Gilbert die afgelopen week halsoverkop huiswaarts keerde om op tijd voor de geboorte van zijn tweede kind te zijn. ”Ik heb altijd lang last van een jetlag, dus wellicht dat ik me in de eerste ritten wat zal wegsteken om in mijn ritme te komen.”

Hopelijk heeft Gilbert niet al te lang nodig om er doorheen te komen want op dag 2 staat een miniversie van de oude Ronde van Vlaanderen op het programma. Het is echter de slotrit waar Gilbert zijn zinnen op heeft gezet. ”We rijden door mijn geboorteplaats Aywaille, dus aan parcourskennis allerminst gebrek.”

Lees ook:
Voorbeschouwing Ronde van België 2013

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.