Giro 2019: EF Education First maakt als laatste ploeg selectie bekend
Kangert mag voor het klassement gaan - foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2019 om 22:27

Giro 2019: EF Education First maakt als laatste ploeg selectie bekend

EF Education First heeft als laatste van alle deelnemende ploegen haar equipe voor de Giro d’Italia geopenbaard. De Amerikaanse WorldTour-ploeg stuurt een mix van jeugd en ervaring naar de eerste grote ronde van het seizoen.

Sacha Modolo is de meest succesvolle renner van de ploeg in de Giro-historie. In 2015 won de rappe thuisrijder twee etappes. “Voor mij is de Giro het hoogtepunt van het seizoen. Dit jaar zijn er twee ritten die vlakbij mijn huis passeren, dus ik zal extra fans hebben die voor mij juichen.” Modolo mag namens de zuurstokroze formatie zijn geluk beproeven in de sprints.

Ploegleider Charly Wegelius laat in het persrelaas van de ploeg weten dat hij Joe Dombrowski in staat acht om een bergrit te winnen. Voor een eventueel klassement hoopt hij op Tangel Kangert. “In Luik-Bastenaken-Luik zagen we dat hij net op tijd in vorm raakt. Ik hoop dat hij kan profiteren van het feit dat er nu geen grote klassementsrenners in het team rijden.”

“Ik heb nog nooit een grote ronde gereden waarin er om de dag een rit van boven de tweehonderd kilometer op het programma staat. Ik ben een oude renner, dus misschien geeft me dit een voordeel. Ik hoop dat de jonge renners sneller moe worden en misschien zal mijn uithoudingsvermogen me helpen.”

Selectie flag-us EF Education First voor de flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)
flag-us Sean Bennett
flag-dk Matti Breschel
flag-us Nathan Brown
flag-ec Jonathan Caicedo
flag-gb Hugh Carthy
flag-us Joe Dombrowski
flag-ee Tanel Kangert
flag-it Sacha Modolo

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.