Giro 2019: Trek-Segafredo verder zonder gehavende Moschetti

woensdag 22 mei 2019 om 07:24
Giro 2019: Trek-Segafredo verder zonder gehavende Moschetti

foto: Cor Vos (archief)

Voor Matteo Moschetti zit de Giro d’Italia erop. De 22-jarige debutant van Trek-Segafredo kwam gisteren in de finale van de rit naar Modena hard ten val en zal vandaag niet meer aan de start staan van de elfde etappe.

Het was geen fijn beeld, gisteren in de straten van Modena. Na een valpartij in de finishstraat, bleef een renner van Trek-Segafredo op de grond liggen met een vijftal bezorgde ploeggenoten eromheen. De schade blijkt echter mee te vallen. Moschetti heeft aan zijn val geen breuken overgehouden. Zijn ploeg laat weten dat de jonge Italiaan een kleine dislocatie van de linkerschouder heeft en veel spierpijn aan zijn benen als gevolg van de val. Daarnaast heeft hij schaafwonden op zijn gezicht en zijn lichaam. Hij is niet buiten bewustzijn geweest en heeft geen hersenschudding.

Later op de avond plaatste de ploeg op Twitter een foto van Moschetti met zijn arm in een mitella en de tekst: ‘Dit is niet de manier waarop Matteo Moschetti zijn eerste Giro wilde beëindigen, maar we weten dat hij zal terugkeren. Spoedig herstel Matteo!’

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.