Giro 2020: Sean Bennett kan niet verder door polsbreuk
Sean Bennett op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zaterdag 10 oktober 2020 om 08:11

Giro 2020: Sean Bennett kan niet verder door polsbreuk

Sean Bennett moet noodgedwongen de Giro d’Italia verlaten. De achtste etappe moet de EF Pro-renner aan zich voorbij laten gaan nadat een scaphoïdfractuur bij hem is vastgesteld.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bennett was betrokken bij de omvangrijke valpartij onder de boog, die de laatste 45 kilometer inluidde. De Amerikaan, die zijn tweede Ronde van Italië reed, wist nog wel op achterstand de eindstreep te bereiken, maar nadien kwam een breuk aan het scheepvormig handwortelbeentje aan het licht. Daardoor moet hij enige weken de fiets laten staan.

Bennett is niet de enige die niet meer aan de start verschijnt van de achtste etappe. Vrijdag werd al bekend dat Edoardo Affini, door een handbreuk, en Tony Gallopin (gebroken pols) niet meer op de fiets stappen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.