Giro 2021: Dit kan je verdienen wanneer je de uitslagen juist voorspelt

vrijdag 7 mei 2021 om 16:50
Giro 2021: Dit kan je verdienen wanneer je de uitslagen juist voorspelt

Met de Giro d’Italia kunnen we ons verheugen op drie weken lang topwielrennen. Met een ijzersterk deelnemersveld zal de strijd om de opvolging van Tao Geoghegan Hart hevig zijn. Samen met Bingoal.be kijken we naar de verwachtingen en gaan we op zoek naar enkele gokjes die lucratief uit kunnen pakken.

Het eerste roze

De Giro d’Italia wordt dit jaar op gang geschoten met een 8,6 kilometer lange openingstijdrit door de straten van Turijn. Topfavoriet voor de eerste roze trui is ‘thuisrijder’ Filippo Ganna. Indien de Italiaan zaterdagmiddag de eerste leiderstrui aan mag trekken, levert dat 2,1 keer de inzet op.

De ogen van de Belgische wielerfans zullen gericht zijn op Remco Evenepoel. De jongeling maakt zijn debuut in een grote ronde en behoort op de openingsdag al direct tot de favorieten. Een tijdritzege van Evenepoel levert 3,75 keer de inzet op. Specialist Victor Campenaert wordt gezien als een echte outsider. Mocht hij winnen, levert iedere euro maar liefst twaalf maal de inzet op.

Wint Victor Campenaerts de openingstijdrit? Zet in en win 12 keer jouw inzet!


De strijd om het maglia rosa

Uiteindelijk gaat het in de Giro om de strijd om de eindzege. Aangezien de winnaar van vorig jaar niet op de startlijst staat, krijgen we in ieder geval een nieuwe eindwinnaar. Ploeggenoot Egan Bernal is de te kloppen man. Een eindzege van de Colombiaan levert vier keer de inzet op. Simon Yates wordt op gelijke hoogte gezet. De Australische oud-Vuelta-winnaar hoopt zijn goede vorm uit 2018 (toen hij dertien dagen in het roze reed) te hervinden.

Ook Remco Evenepoel wordt hoog ingeschat. Mocht het supertalent as debutant de Giro op zijn naam schrijven, dan kan dat 4,75 keer de inzet opleveren. Of wordt het toch zijn ploeggenoot Joao Almeida, die vorig jaar vijftien dagen het roze droeg, die wellicht kan verrassen? Een eindzege van de Portugees kan twintig keer de inzet opleveren.

Ook Emanuel Buchmann en Hugh Carthy (15 keer de inzet), Mikel Landa en Alexander Vlasov (respectievelijk 16.00 en 18.00) worden tot de outsiders gerekend.

Kan Remco Evenepoel de Giro winnen? Zet in en win 4,75 keer jouw inzet!


De nevenklassementen

Naast het roze zijn er in Italië nog genoeg andere prijzen om te verdelen. Denk bijvoorbeeld aan het puntenklassement. Peter Sagan geldt daar als de grote topfavoriet. Indien de Slowaak de paarse trui mee naar huis neemt, levert dat 1,9 keer de inzet op. Op papier lijken Giacomo Nizzolo (7.00), onze eigen Tim Merlier (12.00) en Fernando Gaviria (15.00) de voornaamste concurrenten.

De strijd om de bergtrui lijkt nog redelijk open te liggen. Vooraf zijn er immers weinig renners die van dit klassement een doel maken. De kans is aanwezig dat klassementsrenners Simon Yates (8.00) en Egan Bernal (10.00) ermee aan de haal gaan. Specialisten als Giulio Ciccone en Ruben Guerreiro (beiden genoteerd aan 10.00) mogen echter niet uitgevlakt worden. En wat te denken van rasaanvaller Thomas De Gendt? Mocht hij het bergklassement winnen, dan levert dat twintig keer de inzet op.

Bij de jongeren is het voor de Belgen naast Remco Evenepoel (4.25) uitkijken naar Harm Vanhoucke. Een gokje op de 23-jarige klimmer kan lucratief uitpakken. Mocht hij de witte trui mee terug kunnen nemen naar België, dan levert dat maar liefst 125 keer de inzet op.

Wint Thomas De Gendt het bergklassement ? Zet in en win 20 keer jouw inzet!


Verhoog jouw noteringen met +25%

Bingoal heeft special voor de Giro d’Italia een aantrekkelijke actie opgezet. Indien jij je inschrijft voor deze promotie, dan worden jouw noteringen met +25% verhoogd. Een unieke kans om jouw wielerkennis extra te verzilveren. Laat deze actie daarom niet aan je voorbij gaan.

Wie wint de Giro d’Italia? Verhoog tijdelijk je odds met maar liefst +25%


Bekijk hier alle quoteringen voor de Giro d’Italia

Dit artikel delen: