Giro 2021: Hersenschudding Matej Mohoric na akelige val
foto: Cor Vos
zondag 16 mei 2021 om 13:37

Giro 2021: Hersenschudding Matej Mohoric na akelige val

Update Voor Matej Mohorič heeft de Giro d’Italia slechts een goede week geduurd. De Sloveen van Bahrain Victorious kwam in de negende etappe naar Rocca di Cambio zwaar ten val in een afdaling en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mohorič was zeer actief in de openingsfase van de negende etappe, een bergrit over vier gecategoriseerde beklimmingen. De Sloveen probeerde mee te schuiven in de vroege vlucht, maar verloor in de afdaling van de Passo Godi de controle over zijn fiets en klapte op hoge snelheid op zijn hoofd.

Op een volgend beeld zagen we Mohorič langs de kant van de weg staan, duidelijk aangeslagen na zijn zware crash. Heel even leek de rasaanvaller weer op zijn fiets te stappen, maar Mohorič was zichtbaar duizelig en zette zich tegen de reling. De renner werd uiteindelijk op een brandcard gelegd en afgevoerd naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.

Het uitvallen van Mohorič is een tweede fikse tegenvaller voor Bahrain Victorious, na de eerdere opgave van klassementskopman Mikel Landa. Mohorič maakte afgelopen donderdag nog indruk als meesterknecht van Gino Mäder. De Sloveen reed in de zesde etappe kilometerslang op kop en wist zo de rode loper uit te rollen voor Mäder, die uiteindelijk ook de etappe wist te winnen.


Update 17.45 uur – Hersenschudding voor Mohoric

De ploegdokter van Bahrain Victorious, Daniele Zaccaria, heeft bevestigd dat Mohoric een hersenschudding heeft opgelopen bij de crash. “Hij is naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek”, aldus Zaccaria tegen de RAI. “We praten over een hersenschudding, maar ik kan wel zeggen dat hij altijd bij kennis is geweest.”

“Matej heeft na zijn val met de mechanieker en de ploegleiders gesproken”, geeft de dokter aan. “Hij vroeg of we zijn vriendin konden bellen. Hij wist haar telefoonnummer uit zijn hoofd, dus daardoor was ik al wat rustiger over de situatie. De impact van de val was wel heftig, dus hij zal enkele scans ondergaan om te kijken of hij niets gebroken heeft.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.