Giro werkt aan virtuele proloog in de toekomst: “Waarom niet?”

zondag 2 juni 2019 om 16:01
Giro werkt aan virtuele proloog in de toekomst: “Waarom niet?”

foto: Cor Vos

De Giro d’Italia is bezig met een virtuele proloog om de ronde mee te beginnen. Dat bevestigt Giro-directeur Mauro Vegni tegen VeloNews. “We moeten naar de toekomst kijken. We willen ook een jonger publiek naar het wielrennen brengen”, zegt Vegni.

“We mikken op een publiek dat in de virtuele wereld kan strijden tegen de kampioenen die elke dag over de route rijden”, blikt Vegni vooruit op een mogelijk virtuele openingstijdrit van de Giro. “Waarom niet? We werken er in ieder geval aan.” De Giro d’Italia ging dit jaar al een samenwerking aan met Zwift. Mogelijk zou die innovatie in samenwerking met dat bedrijf gaan.

‘Verder dan Europa kijken’
De directeur vindt dat zijn ronde een voorloper moet zijn in innovatie. “We hebben nieuwe ideeën die best innovatief zijn. De Giro moet ook de wereld in kijken, verder dan Europa. Ik denk dat het wielrennen internationaal moet zijn. Iedereen praat over globaliseren, maar dat doe je door de koers naar nieuwe landen te halen. Zoals wij dat deden met Israël”, licht de Italiaan toe.

“De regels die zeggen dat je een rustdag meer of minder hebt, die maken mij aan het lachen. Want we verliezen belangrijke kansen om ons product naar landen te brengen die economisch sterk zijn, maar die nog niet weten wat wielrennen is”, aldus Vegni. De Giro is in het verleden al eens gelinkt aan een Grande Partenza in Japan (Mount Fuji) en de Verenigde Staten (Washington D.C.).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.