Giulio Ciccone mist Tirreno-Adriatico na positieve coronatest
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 3 september 2020 om 18:37

Giulio Ciccone mist Tirreno-Adriatico na positieve coronatest

Giulio Ciccone zal komende maandag niet aan de start staan van Tirreno-Adriatico. De Italiaanse klimmer testte positief op het coronavirus. Voor Ciccone is de meerdaagse wielerwedstrijd een belangrijke voorbereidingskoers op de Giro d’Italia.

De positieve test van Ciccone dateert van 31 augustus. De 25-jarige renner was een week voor zijn test nog met ploeggenoten aan het trainen, aangezien Trek-Segafredo een trainingskamp had belegd in aanloop naar de Ronde van Italië. De ploeg besloot zijn werknemers voor het kamp nog uitgebreid te testen op corona: alle resultaten waren negatief.

Ciccone kampte tijdens het trainingskamp echter met vermoeidheidsverschijnselen. De klimmer besloot, na overleg met de ploeg, naar huis te gaan om daar verder te trainen. Op 31 augustus werd dus bekend dat Ciccone is besmet met het coronavirus. Alle renners en stafleden die contact hebben gehad met de coureur, zijn diezelfde dag nog getest.

Alle resultaten zijn negatief, zo laat Trek-Segafredo weten in een persbericht. De WorldTour-formatie zal volgens de UCI-regels nog een tweede keer testen vlak voor de start van Tirreno-Adriatico (7-14 september). Dit geldt uiteraard alleen voor de renners en stafleden die van plan zijn om mee te doen aan de Italiaanse rittenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.