Greg Van Avermaet kent zijn programma richting de klassiekers
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 4 december 2019 om 10:58

Greg Van Avermaet kent zijn programma richting de klassiekers

Greg Van Avermaet begint het nieuwe wielerseizoen andermaal in de Ronde van Valencia. De Olympisch kampioen reist vervolgens door naar Portugal voor de Volta ao Algarve. Eerder werd al bekend dat Van Avermaet niet zal afzakken naar de Tour of Oman, waar hij al vele successen heeft mogen vieren.

De 34-jarige Van Avermaet – die onlangs vader is geworden van een tweede dochter – vertrekt aankomende vrijdag op stage naar het Spaanse Dénia, zo laat de Belg weten aan Het Laatste Nieuws. In januari is het dan weer tijd voor een hoogtestage op Tenerife, enkele weken voor de Ronde van Valencia (5-9 februari).

Dit jaar won Van Avermaet nog de derde etappe met aankomst in Chera. De kopman van CCC zal vervolgens niet de reis maken naar Oman, de klassiekerrenner kiest in 2020 voor de Volta ao Algarve. “Dankzij een nieuwe aanpak willen we voorkomen dat hij opnieuw te vroeg in vorm is”, zo verklaarde ploegleider Valerio Piva eerder al.

In Portugal hoopt Van Avermaet toe te werken richting het Vlaamse openingsweekend, bestaande uit Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Vervolgens is het tijd voor Strade Bianche en Tirreno-Adriatico, waar hij de puntjes op de i wil zetten voor Milaan-San Remo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.