Greg Van Avermaet: “Klassement had ik uit m’n hoofd gezet”
woensdag 24 juli 2013 om 22:58

Greg Van Avermaet: “Klassement had ik uit m’n hoofd gezet”

Greg Van Avermaet sloeg vandaag een dubbelslag in de Tour de Wallonie. De renner van BMC Racing Team reed weg op de stroken van de steile Mur de Thuin, en reed Alexander Kolobnev uit de leiderstrui. Het betekende naast de overwinning in Bastenaken zijn tweede ritzege in drie dagen: “Ze zeggen weleens dat de eerste overwinning het lastigste is. Dat is dus blijkbaar ook zo”, zei hij tegen WielerFlits.

“Ik ken de arrivée hier in Thuin goed. Twee jaar geleden won ik hier ook de rit en het eindklassement. Toen wachtte ik tot de laatste rechte lijn en gokte ik op de sprint. Vandaag kwam ik als eerste boven op de Mur de Thuin en had ik een gaatje, toen ben ik door blijven gaan tot de finish. Ik wilde eigenlijk alleen de ritzege pakken. Het klassement had ik uit mijn hoofd gezet. De eindoverwinning is een extra cadeau.”

Na een lange tijd van droogte – zijn laatste zege was Parijs-Tours in oktober 2011- heeft Van Avermaet het juiste gevoel weer te pakken met twee ritzeges en het eindklassement van de Tour de Wallonië in drie dagen. “Ze zeggen weleens dat de eerste overwinning het lastigste is. Dat is dus blijkbaar ook zo. De ploeg had vertrouwen in mij sinds de overwinning in Bastenaken. Zij hebben mij perfect afgezet aan de voet van de klim. Het was aan mij om de klus te klaren.”

Clásica San Sebastián
“Ik heb altijd het gevoel dat als je hier (in de Tour de Wallonie, red.) kan meespelen voor de overwinning je ook in San Sebastién voor de prijzen kan gaan. Het is een kwestie van de Jaizkibel overleven. Mannen die uit de Tour komen als Alejandro Valverde en Nairo Quintana rijden bergop nog iets harder dan ik, het is proberen om er aan te blijven hangen. Als ik de Jaizkibel overleef weet ik dat ik top tien kan rijden. Na mijn gewonnen Tour de Wallonie, twee jaar geleden, was ik een week later derde in San Sebastián”, aldus Van Avermaet over zijn kansen in de Spaanse klassieker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.