Greg Van Avermaet: “Parcours WK in Yorkshire moet de Belgen liggen”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2019 om 08:14

Greg Van Avermaet: “Parcours WK in Yorkshire moet de Belgen liggen”

Gisteren kreeg het peloton tijdens de tweede rit van de Tour de Yorkshire alvast een voorproefje van het WK-parcours voorgeschoteld. Greg Van Avermaet is gecharmeerd van de omloop. “Het is een rondje dat ons Belgen zeker moet liggen”, vertelde hij na afloop aan persagentschap Belga.

Volgende week verkent Van Avermaet samen met de Belgische bond het parcours het nogmaals. Desalniettemin vond de CCC-kopman het interessant om nu al eens met een peloton de route te rijden. “Het grote voordeel is dat er nu geen auto’s rijden over het parcours en dat je aan hoge snelheid kan rijden. Het is een vrij lastig parcours. Niet extreem lastig, maar het zal op het eind wel doorwegen. De finish loopt licht op. Het is een parcours voor de Belgen waar veel mogelijkheden zijn,” denkt hij.

Van Avermaet spreekt van een technische omloop. “Er zijn heel veel bochten, een paar afdalingen ook met bochten in, zeker als het zal regenen wordt het een slijtageslag”, voorspelt hij. “Op dit parcours en met deze finish horen de Belgen wel bij de favorieten. Al zijn er nog enkele jongens die hier goed uit de voeten kunnen. We zullen zien, er zijn 3800 hoogtemeters, over 290 km, het zal geen slechte coureur zijn die hier zal winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.