Greipel: “Ben mijn instinct op de fiets kwijt”
Foto: Marcel Koch
donderdag 10 augustus 2017 om 11:10

Greipel: “Ben mijn instinct op de fiets kwijt”

André Greipel is sinds 2008 nagenoeg elk seizoen goed voor minimaal tien zeges. Dit jaar staat de teller echter nog altijd maar op vier overwinningen. De laatste twee maanden wist de bonkige Duitser zelfs niet één keer de handen in de lucht te steken. Het leidt tot duidelijke frustratie bij de 35-jarige sprinter.

In de afgelopen Tour sprintte Greipel al achter de feiten aan, en ook in de BinckBank Tour wil het tot nu toe niet lukken. Volgens de Duitser ligt dit aan een afbrokkelend vertrouwen op de fiets. “Het lijkt wel alsof ik mijn instinct kwijt ben om de juiste keuzes te maken. Vandaag (gisteren red.) zat ik bijvoorbeeld uitstekend geplaatst met nog vierhonderd meter te gaan, maar kom ik uiteindelijk niet eens aan sprinten toe”, aldus de coureur van Lotto Soudal tegenover Het Nieuwsblad.

Greipel weigert het mindere presteren te verbinden aan zijn inmiddels respectabele leeftijd. “Ik ben niet te oud. Ik mis op dit moment gewoon het vertrouwen om de juiste beslissingen te nemen. Ik ga duidelijk niet door mijn beste fase als wielrenner.”

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2017 14:29
Greipel heeft duidelijk geen vertrouwen meer en lijkt bang om zich ertussen te gooien.
Voor vandaag laat Greipel de sprint alvast voor wat die is en kiest hij voor de kansloze aanval.
10 augustus 2017 14:37
Hoe meer relaxed, hoe meer gaatjes je ziet, daarom lijkt Sagan onklopbaar.
Van Persie zat zichzelf ook in de weg op Wk, met Huntelaar had het wie weet goud geworden.
10 augustus 2017 15:25
Greipel is ook een topgozer!
Maar mijn gok is dat ie op zijn retour is. Misschien wint ie nog in Hamburg, maar veel zal ie niet meer winnen in zijn carriere schat ik in.
35 jaar is ook oud hoor, voor een sprinter.
10 augustus 2017 15:35
Is zeker gestolen door Fat Basterd !!!
10 augustus 2017 15:55
edit wf: laat onzin achterwege
10 augustus 2017 17:55
tja, dat helpt niet mee. Ben benieuwd in welke rol we hem volgend jaar terug zien, niet meer in de huidige rol verwacht ik. Ze zijn immers niet voor niets op zoek naar een andere sprintkopman, nog een jaar een groot deel van de Lotto ploeg om hem heen bouwen lijkt onverantwoord.
10 augustus 2017 19:42
Wauw.... groot respect voor zijn zelfreflectie en openheid. Met kracht je kwetsbaar opstellen. Ik vond het al een ontzettend sympathieke renner met een prachtige palmares en na vandaag is dat alleen maar toegenomen. Ik hoop dat hij op de een of andere manier zijn draai weer vind. Misschien spelen zijn familieomstandigheden ook een rol mbt scherpte en focus, al blijft alles wat wij denken/zeggen natuurlijk gissen en invullen. Wij weten het hier ook niet.
@ Koos1: je noemt het een 'kansloze actie' maar je kunt het ook anders bekijken; wat een team-player en wat een gedrevenheid om alles te proberen. Voor mij is het vechtlust en collegialiteit...
11 augustus 2017 01:52
Greipel is een topkerel en vandaag meteen op zoek gegaan naar zijn instinct. Hij heeft nog niet de juiste gevonden op de wegen rondom Lanaken, wellicht zit zijn goede instinct op een andere fiets.
11 augustus 2017 10:11
@vlinder
Mooi verwoord, familie omstandigheden kunnen een grote rol spelen in zijn "afdwalen". Had destijds bij Marianne ook het gevoel dat er meer speelde dan overtraindheid, met zorgen wordt het moeilijk presteren.
Jammer dat zijn ploeg hem niet lijkt te steunen.
11 augustus 2017 10:22
ergens gun je Greipel weer het sprinten van weleer, ik kon er erg van genieten. Anderzijds, een draai richting de klassiekers zou ook niet slecht zijn voor hem en plaatsnemen als laatste of een na laatste schakel in een nieuwe sprinttrein. Genoeg te doen voor deze teamplayer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.