Greipel soleert naar winst in Vierdaagse van Duinkerke
foto: Sirotti
zaterdag 12 mei 2018 om 16:58

Greipel soleert naar winst in Vierdaagse van Duinkerke

André Greipel heeft de koninginnenrit in de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto Soudal liet in de slotkilometers zijn medevluchters Dimitri Claeys en Oscar Riesebeek achter en kwam alleen over de finish. Claeys neemt de leiderstrui over van Bryan Coquard.

De vijfde dag in de Vierdaagse van Duinkerke was er een voor de sprinters met een punch in de benen. Sarreau, Greipel, Bouhanni en Coquard waren in de eerste dagen al glorieus, terwijl ook Wippert ereplaatsen al had verzameld, waardoor de sprinter van Roompot-Nederlandse Loterij in de puntentrui startte.

Greipel opvallende naam in vroege vlucht
Met de Kasselberg, die negen keer bedwongen moest worden in de lokale omlopen van vijftien kilometer, wist Greipel op voorhand al dat hij het af zou leggen tegen renners als Coquard, die in de leiderstrui rondreed. De Duitser van Lotto Soudal glipte met zeventien andere renners mee in de vlucht van de dag, die door Vital Concept in de gaten gehouden werd. Het lukte de ploeg van leider Coquard echter nooit om de voorsprong onder controle te houden; al gauw reden de achttien vooraan meer dan vijf minuten bijeen.

Peter Koning laat zich zien
Met nog vijftig kilometer te gaan kleurden een Nederlander en een Spanjaard de finale. Hector Saez en Peter Koning probeerden door middel van een koppeltijdrit uit de handen van de zestien andere vluchters te blijven. De twee kregen een minuut voorsprong, maar werden ruim voor aanvang van het laatste halfuur weer ingerekend.

Claeys, Greipel en Riesebeek vechten om overwinning
In de kopgroep wemelde het van de aanvallen, terwijl in het peloton Wanty-Groupe Gobert en Vital Concept de krachten bundelden en de achterstand op de kopgroep terugbrachten naar minder dan twee minuten. Met nog twintig kilometer te gaan gingen Greipel, Claeys en Riesebeek in de aanval.

Alexis Gougeard ging nog achter de drie koplopers aan, maar kwam er niet meer bij. In Cassel mochten Riesebeek, Greipel en Claeys voor de overwinning gaan rijden. Greipel verraste vervolgens vriend en vijand door aan te vallen en zo solo over de finish te komen.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2018 17:01
Prachtig die slotkilometer van Greipel, wegrijden nadat Riesebeek weer kwam aansluiten. Wat een gast ook.
12 mei 2018 17:31
Greipel gaat morgen nog die eindzege binnenhalen ook. Heeft aan een 2e plek genoeg.
12 mei 2018 17:41
151 zeges
145 in een sprint
3 eindklassementen
2 keer solo
1 tijdrit
Kan een unieke week worden voor de gorilla met een solozege én een eindzege
(kunnen we trouwens geen 2 ritten uit deze ronde aan De Panne geven, een zesdaagse Vierdaagse vind ik wat raar)
12 mei 2018 17:58
Die Greipel traint lekker!
12 mei 2018 18:00
Klinkt goed! Zo maar eens terugkijken!
12 mei 2018 18:43
Leuke finale, jammer voor Riesebeek.
12 mei 2018 19:30
Goed gereden van Riesebeek, Greipel gewoon veel te sterk. Die laatste is echt een gigant, als sprinter voorop rijden en dan nog solo binnenkomen laat zien dat je meer inhoud hebt dan de gemiddelde snelle man. Heerlijke coureur.
12 mei 2018 20:41
Vind dit leuk om te lezen, mooi dat Greipel weer aan het terugkomen is. Zie hem graag in dit soort koersen, of hij nu wint of niet. Was een prachtig beeld, vorig jaar in De Ronde op de Oude Kwaremont, toen hij besefte dat een ereplaats er niet meer in zat en liet lopen na zich zo afgebeuld te hebben.
12 mei 2018 21:03
Sterke beer... zou prachtig zijn als hij in de Tour nog een keer kan toeslaan....
12 mei 2018 21:05
Wel kudo’s voor Roompot voor afgelopen dagen
12 mei 2018 21:18
Ik zei al na de eerste etappe dat het wel eens dom kon zijn van Greipel om te laten lopen. Het is uitgekomen, onwaarschijnlijk dom eigenlijk dat hij daar een dikke twintig seconden gewoon cadeau geeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.