Greipel wacht nog op eerste zege: “De ploeg reed fantastisch”
foto: Cor Vos
dinsdag 22 januari 2019 om 19:19

Greipel wacht nog op eerste zege: “De ploeg reed fantastisch”

André Greipel zou zijn ploeg Arkéa-Samsic wel enkele ritzeges bezorgen in La Tropicale Amissa Bongo. Zo was toch de algemene gedachte. De Duitse sprinter leed echter al twee spurtnederlagen. “Doodzonde, aangezien de ploeg geweldig heeft gereden”, zo liet hij weten na afloop van de tweede etappe.

Greipel hoopte in finishplaats Okondja op zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Arkéa-Samsic, maar opnieuw bleek de Italiaan Niccolò Bonifazio sneller. “Ik begon mijn sprint op driehonderd meter van de finish, maar Bonifazio passeerde me in de laatste vijftig meter”, was zijn korte reactie. “Het is zonde, want de ploeg heeft geweldig gereden.”

Verantwoordelijkheid
Oud-sprinter Sébastien Hinault – die tegenwoordig als ploegleider verbonden is aan de ProContinentale formatie – is langer van stof. “Het was een moeilijke etappe, met een razendsnelle start. Het was onmogelijk om de boel te controleren, aangezien de andere ploegen hun verantwoordelijkheid niet namen.”

“Uiteindelijk hebben we besloten om de koers tóch in handen te nemen. Hierdoor konden we de kopgroep alsnog inrekenen. Uiteindelijk werd André geklopt door Bonifazio. We zijn nu allemaal moe, en Greipel is uiteraard teleurgesteld. Maar hij kan trots zijn op de ploeg!”, blijft Hinault optimistisch.

Wellicht dat Greipel morgen wél zijn eerste seizoenszege kan boeken, als het peloton – na een relatief vlakke etappe – finisht in Franceville.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.