Guillaume Van Keirsbulck: “Hopelijk via Zwitserland naar de Tour”
©Cor Vos
maandag 3 juni 2019 om 13:04

Guillaume Van Keirsbulck: “Hopelijk via Zwitserland naar de Tour”

Interview Sinds hij in Parijs-Roubaix een punt achter zijn voorjaar zette, hebben we nog weinig gehoord van Guillaume Van Keirsbulck. “Ik reed alleen nog Yorkshire en de Hammer Series in Stavanger. Ook nu blijft het relatief rustig. Morgen rijd ik Gullegem Koersen. Daarna gaat het via de Hammer Series in Nederland en de Ronde van Zwitserland richting de Tour de France… Hoop ik.”

Van Keirsbulck ruilde eind vorig jaar Wanty-Gobert in voor CCC, waar hij een van de belangrijke helpers van Olympisch kampioen Greg Van Avermaet zou worden. Daar is de ondertussen 28-jarige West-Vlaming ook in geslaagd, al kreeg het team tijdens het voorbije voorjaar wel wat kritiek te slikken.

Gent-Wevelgem
“Ah, zo slecht waren we niet”, repliceert Van Keirsbulck. “Toegegeven, we hebben het soms wel eens verkeerd aangepakt. Zoals in Gent-Wevelgem. Omdat we die eerste belangrijke waaier gemist hadden, reden we met drie ploegmaats op kop van het peloton om de schade te beperken. Twee van hen waaiden er daarna uit, ikzelf offerde me vervolgens volledig op. Maar dat was allemaal nog voor de rechtstreekse reportage op tv.”

Werken geblazen in Gent-Wevelgem / Cor Vos © 2019

“Van Avermaet zegt het trouwens niet met zoveel woorden, maar via via hoorde ik toch dat hij tevreden is van mijn werk. Maar het klopt dat dat voorlopig niet heeft geleid tot grootse resultaten. Ik heb mezelf ook weinig te verwijten, vind ik. Nooit eerder heb ik in de winter zo hard gewerkt. Wat wel een rol speelt: ik kende dit voorjaar wat tegenslag. In de Ronde van Vlaanderen moest ik drie keer van fiets wisselen, in de E3 zat ik vast achter een valpartij… Het moet ook wat meezitten.”

Derde opeenvolgende Tour?
Morgen rijdt Van Keirsbulck Gullegem Koerse, een kermisklassieker in eigen gouw. En van vrijdag tot zondag is hij van de partij in de Hammer Series in Nederlands Limburg. “Daarna maak ik mij op voor de Ronde van Zwitserland, opnieuw samen met Greg. Dan volgt nog het Belgisch kampioenschap en mag ik mij hopelijk opmaken voor mijn derde opeenvolgende Ronde van Frankrijk.”

Volgens Van Keirsbulck zijn vandaag nog maar twee renners zeker van hun plekje in de CCC-Tourkern. “Van Avermaet zelf natuurlijk. En Serge Pauwels. Maar ik heb er goede hoop op dat ik er opnieuw bij zal zijn. Daarom heb ik de voorbije weken niet té veel gekoerst. Het is een beetje de filosofie van CCC. We proberen ervoor te zorgen dat we relatief fris aan de belangrijkste drie weken van het jaar beginnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.