Henao keert terug in koers in Ronde van Zwitserland
woensdag 11 juni 2014 om 13:29

Henao keert terug in koers in Ronde van Zwitserland

Sergio Heno

foto: Sirotti

Sergio Henao mag weer wedstrijden rijden van zijn ploeg Team Sky. De Colombiaan wordt gelijk weer opgesteld in de Ronde van Zwitserland. Hij stond enige tijd op non-actief vanwege afwijkende waardes tijdens interne controles,

Tien weken lang werden door wetenschappers de waardes van Henao onderzocht, mede door zijn verblijf op hoogte in eigen land. “We begrijpen de waardes nu beter en hebben beter inzicht over zijn specifieke fysiologie en hebben waardevolle inzichten over het verblijven op hoogte”, zo zegt Dave Brailsford, manager van de Team Sky.

“We zijn erg blij om Sergio weer te verwelkomen bij de races”, vertelt de Brit op de ploegwebsite. “We kijken er naar uit om hem er weer bij te hebben tijdens de Ronde van Zwitserland.”

De ploegleiding van Sky staat nog steeds achter hun beslissing om Henao uit wedstrijdverband te houden. “Onze beslissing was eerlijk tegenover de renner en de ploeg. Nu zullen we hem volledig ondersteunen met vol vertrouwen bij zijn terugkeer. Hij heeft alles gedaan wat we van hem gevraagd hebben.”

Sky heeft de conclusies van het onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Sheffield, doorgegeven aan de Internationale Wielerunie (UCI), Wereld Antidoping Agentschap (WADA) en het Colombiaans Antidoping Agentschap (CADF).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.