Hermans wint 70e Ronde van Oostenrijk, Visconti pakt slotrit
foto: Sirotti
zaterdag 14 juli 2018 om 14:21

Hermans wint 70e Ronde van Oostenrijk, Visconti pakt slotrit

Ben Hermans heeft de 70e editie van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Belg verdedigde met succes de leiderstrui in de slotetappe, die een prooi werd voor Giovanni Visconti. Voor Hermans is zijn eindzege één van de grootste successen in zijn loopbaan, nadat hij vorig jaar ook al de beste was in de Tour of Oman. Hij volgt op de erelijst Stefan Denifl op.

Hermans keerde na twee jaar afwezigheid terug in de koers waaraan hij goede herinneringen bewaarde. De Belgische klimmer van Israel Cycling Academy eindigde in 2010 bij zijn debuut op de negende plaats en was in 2015 runner-up achter Víctor De la Parte. Dit jaar sloeg hij zijn slag in de derde rit met aankomst op de Kitzbüheler Horn. Daarna stond hij de leiding niet meer af.

Van der Lijke in de kopgroep
De Ronde van Oostenrijk eindigde vandaag met een relatief vlakke etappe naar Wels. Vijf renners scheidden zich al vroeg af van het peloton. Onze landgenoot Nick van der Lijke vormde een kopgroep samen met Alexey Lutsenko, Giovanni Visconti, Nikolay Mihaylov en Lachlan Morton. Van der Lijke was in de kopgroep de best geklasseerde, maar met een achterstand van bijna dertien minuten vormde hij geen bedreiging voor Hermans.

Lutsenko was het bedrijvigst op de drie beklimmingen die op het menu stonden, de Astana-renner kwam op alledrie als eerste boven. De kopgroep werkte goed samen en pakte maximaal bijna vijf minuten voorsprong. In het peloton wilde Dario Cataldo Hermans de leiderstrui niet cadeau doen. De Italiaan, derde op slechts 44 seconden, nam zijn Belgische concurrent op vijftig kilometer van de finish onder vuur, maar die sprong mee in het wiel.

Visconti snelste vluchter
Met twee minuten voorsprong passeerde de kopgroep de aankomst een eerste keer, waarna nog twee lokale ronden van acht kilometer volgden. Alle sprintersploegen werkten samen om de vlucht ongedaan te maken, maar ze kwam er niet meer bij. Daarop werd er door de vijf vooraan gesprint op de overwinning en toonde Visconti zich de sterkste. Het was de derde ritzege voor de Italiaan in deze Ronde van Oostenrijk. Lutsenko eindigde op de tweede plaats, Van der Lijke was derde.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2018 14:32
De eerste keer dat ie z'n kopmanschap bij Israel Cycling Academy een beetje waarmaakt met een goed resultaat, want tot dusver was het nog vrij flets.
14 juli 2018 17:21
Edit redactie: Aangepast!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.