Herrada klopt Bardet in eerste Mont Ventoux Challenge
foto: Cor Vos
maandag 17 juni 2019 om 15:38

Herrada klopt Bardet in eerste Mont Ventoux Challenge

Jesús Herrada heeft topfavoriet Romain Bardet van de zege gehouden in de gloednieuwe Mont Ventoux Dénivelé Challenge. De Spanjaard van Cofidis wist op de mythische berg de Fransman te volgen en reed hem in de slotmeters snoeihard uit het wiel. Rein Taaramae werd derde.

Vroege kopgroep
Vijf renners kleurden de vlucht van de dag: oudgediende Brice Feillu (Arkéa-Samsic), Alex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA), Rémy Rochas (Delko Marseille Provence), Angelo Tulik (Total Direct Energie), Mario González (Euskadi-Murias). Zij reden een voorsprong van maximaal vier minuten.

AG2R La Mondiale nam het heft in handen voor kopman en topfavoriet Romain Bardet, maar zij verdwenen plots van de voorposten. EF Education First zette sprinter Moreno Hofland op kop voor Joe Dombrowski, terwijl Interpro en Cofidis ook meedraaiden. Met anderhalve minuut voorsprong begonnen de vluchters aan de Mont Ventoux, die vanuit Bedoin beklommen werd.

De trein van Bardet
AG2R La Mondiale hield het tempo hoog op de eerste kilometers van de klim. Een voor een werden de vroege aanvallers opgepeuzeld, met Aranburu als laatste dappere strijder. Sergio Samitier (Euskadi-Murias) probeerde de Bardet-trein te ontregelen, maar kwam van een koude kermis thuis. Het werd een afvalrace in de favorietengroep.

Het hoge tempo van Tony Gallopin was er teveel aan voor Dombrowski, die de groep met Bardet, Taaramae, Herrada en Elie Gesbert zag wegrijden. Ook de verrassende Pierpaolo Ficara (Amore & Vita-Prodir) en Adrien Guillonnet (Interpro) hielden lang stand.

Herrada geeft geen krimp
Op 8,6 kilometer van de finish kwam de demarrage van Bardet, die ogenschijnlijk simpel gevolgd werd door Herrada. Taaramae koos voor zijn eigen tempo, maar kwam niet dichterbij de twee koplopers. Bardet en Herrada werkten goed samen op de eerste kilometers van het ‘maanlandschap’.

Diverse demarrages van Bardet werden gecounterd door de Spanjaard. De Franse topfavoriet kwam maar niet van zijn concurrent af, waarna Herrada met een indrukwekkende demarrage op 300 meter van de streep de winst wist te grijpen. Bardet kon de versnelling niet volgen en moest genoegen nemen met de tweede plek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.